Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rad za opće dobro

Supružnici ukrali kosilicu, muž je imao kreativno objašnjenje: "Partizani su me tukli na Golom otoku..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supružnici iz Čakovca prošle su godine ukrali kosilicu ispred prodavaonice te su sad proglašeni krivima nepravomoćnom presudom.

Prošle godine u travnju supružnici iz Čakovca ukrali su kosilicu ispred jedne trgovine. Nadzorne kamere su sve snimile te ih je policija vrlo lako identificirala.

Suprug (59), koji je priznao krađu, dobio je osam mjeseci zatvora koji su zamijenjeni radom za opće dobro dok je 42-godišnja supruga dobila osam mjeseci uvjetno, piše Danica.

"Vozio sam kćer na kosilici dok je supruga bila u trgovini i onda sam primijetio da nas nitko ne pazi pa sam kosilicu odnio u auto i stavio je u prtljažnik. Ubrzo nakon toga, kroz kojih pola sata, došla je policija i raspitivala se za kosilicu. Nisam htio policajcima pokazati kosilicu jer sam vidio da je vrag odnio šalu. Kad su otišli uzeo sam kosilicu i vratio je u dućan. Ostavio sam je pred ulazom i nikome od prodavača nisam se javio. Idućeg dana je supruga otišla i platila kosilicu, te kupila novu tako da je trgovina još i u plusu, a ne minusu", tvrdio je suprug.

No, iskaz tijekom istrage nije se poklapao s onim na suđenju pa su ga tužitelji pitali da objasni iskaze. "Partizani su me tukli na Golom otoku pa sam postao senilan i zaboravljam događaje. Tako sam, izgleda, kosilicu uzeo i zaboravio je platiti, a kosilice više nema. Kako nema, pitate? Pa tako, kako sam je ja ukrao iz dućana, tako su je i meni ukrali iz kuće", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna teško ozlijeđen Pokušaj ubojstva u Istri: Napao 39-godišnjaka pa ga zapalio, uz garažu izgorijela i dva automobila

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR Otkriven detalj koji baca novo svjetlo na tragičnu nesreću: Policija objavila što je radio vozač prije nego što se zabio u automobil na autocesti

Supruga je potvrdila da nije sudjelovala u krađi te da je vratila kosilicu, platila je i nakon par dana kupila novu. No, snimke nadzorne kamere pokazuju da je ipak pregledavala kosilicu.

U presudi je navedeno da je s parkirališta otišao automobil iz kojega je virio rukohvat crvene benzinske kosilice.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene