Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud prihvatio žalbu, osumnjičeni će natrag u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Puli na večerašnjoj je sjednici prihvatilo žalbu Županijskog državnog odvjetništva na jučerašnju odluku istražnog suca Ivice Stanića kojom je nakon saslušanja pustio na slobodu osumnjičene u slučaju Gospodarsko-kreditne banke.

Predsjednik Uprave Gospodarsko-kreditne banke Izidor Sučić (59), njegov sin Ivan (29) i Robert Buić (38) iz Pule, uhićeni su zbog osnovane sumnje u zlouporabu ovlasti, odnosno poticanje i pomaganje u zlouporabi položaja.

Pročitajte i ovo Zoran Vujasin, odvjetnik Almina Đape i Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV Za Dnevnik Nove TV Odvjetnik bivšeg dekana Geodetskog fakulteta tvrdi: "Ovo je medijska haranga, nema velikog kriminala" Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV Podnio ostavku Bivši pomoćnik ministrice ispitan: "Istraga obuhvaća i 3D snimanje naručeno iz ministarstva"

Vršitelj dužnosti županijskoga državnog odvjetnika Josip Miletić smatra, kako je rekao, da bi osumnjičeni na slobodi mogli utjecati na svjedoke kao i na međusobno svjedočenje.

Kako se doznaje, Županijsko će državno odvjetništvo sutra podignuti istražni zahtjev, odnosno zahtjev za provedbu istrage protiv trojice osumnjičenika.

Predsjednik Uprave GKB-a Izidor Sučić uhićen je u ponedjeljak, njegov sin Ivan predao se sam policiji u isti dan navečer, a osim njih uhićen je i 38-godišnji Robert Buić iz Pule. 

Prema podatcima istarske policije njihova uhićenja su zapravo nastavak opsežnije kriminalističke obradbe koju provodi policija u suradnji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom od listopada prošle godine, a tragovi lihvarskih ugovora temeljeni na prijavi desetak oštećenika doveli su policiju do odgovornih u GKB-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene