Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Obiteljska tragedija

Kći išla na operaciju tumora, roditelji s bebom putovali u pratnji: Majka i beba poginule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bračni par s malom bebom iz Mostara u ponedjeljak se uputio prema Zagrebu gdje je njihova 14-godišnja kćer jučer trebala biti operirana na ginekologiji KBC-a Zagreb. U Lici su sletjeli autom s ceste, a majka i beba su poginule dok je otac prevezen u bolnicu.

Otac Zdenko danas je pušten kući, potvrđeno nam je iz gospićke bolnice. Otac, njegova supruga  i njihova tromjesečna curica sjeli su u svoj automobil i krenuli prema Zagrebu.

Treće dijete ostalo je doma. Obitelj se trebala s Hitnom iz BiH naći u poznatom restoranu u Korenici. Njihov put tragično je završio u mjestu Pećane na cesti Udbina - Korenica u ponedjeljak u 15:45 sati.

Otac je na snijegom zametenoj cesti izgubio kontrolu nad autom, skrenuo u suprotni trak te se sudario s drugim automobilom koji je naišao iz suprotnog smjera. Majka je na mjestu je preminula. Žena koja je naišla na stravičan prizor na cesti pokušala je pomoći obitelji. Iz olupine auta izvukla je bebu koja je koja je nevezana u sjedalici pala između prednjeg i zadnjeg sjedala.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12)

Hrabra žena bebu je odmah predala ekipi Hitne pomoći. No, iako je navodno davala znakove života prije dolaska liječnika, nije joj bilo pomoći. Dok su se liječnici još borili za život male djevojčice, vatrogasci su rezali lim ne bi li izvukli majku koja je odmah preminula.

>> Teška prometna nesreća u Lici: Poginule majka i beba

'Radim ovaj posao 30 godina, no nikada niste pripremljeni na ovakve stvari. Radi se o smrti jedne obitelji',  kazala nam je doktorica Ljerka Kovačić.

Otac je u stanju šoka prevezen u gospićku Opću bolnicu. Ima prijelom podlaktice te je zadržan na liječenju i nije životno ugrožen. 34-godišnjak iz drugog vozila lakše je ozlijeđen, a pomoć mu je pružena u Domu zdravlja Korenica.  Njihova 14-godišnja kći u Zagrebu je jer se sumnjalo da boluje od raka jajnika, a obitelj je trebala boraviti kod rodbine tijekom liječenja i pružati prijeko potrebnu potporu kćeri.

Iako se u početku sumnjalo da je riječ o raku jajnika, djevojčica, kako neslužbeno doznajemo, jučer nije operirana već je, nakon prvotne namjere liječnika da je se na liječenje pošalje u Klaićevu bolnicu, ipak prebačena na dječji hematoonkološki odjel u bolnici na Rebru. Naime, liječnici su otkrili da je u male pacijentice riječ o limfomu, a ne o zloćudnoj bolesti jajnika.

Očevid nesreće obavila je zamjenica općinske državne odvjetnice iz Gospića Tatjana Šimunić uz stručnu pomoć policijskih službenika PU ličko-senjske te PP Korenica. Naložena je obdukcija smrtno stradalih osoba, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju odlučit će se o potrebi provođenja daljnjih dokaznih radnji, stoji u policijskom priopćenju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene