Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL)
Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL)

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 60-godišnjeg muškarca zbog silovanja maloljetnice.


Splitski ŽDO u priopćenju navodi kako se muškarca tereti da je krajem 2020. i početkom 2021. godine, na više autobusnih stajališta na području Splita, pretežno u blizini obrazovnih ustanova zalijepio oglas kojim traži djevojku za druženje uz naknadu i na kojem je objavio broj svog mobilnog telefona.

Vezani članci Američki ratni brod u Splitu - 3 U Split uplovio zapovjedni brod 6. flote SAD-a: ''Odnos Hrvatske i SAD-a je na visokom nivou, zajedničke aktivnosti će se nastaviti'' Vikend gužve u splitskoj trajektnoj luci Splitske luke za vikend očekuju više od 100.000 putnika

Na taj mu se oglas, navode iz ŽDO-a, javilo dijete sniženog rasuđivanja, a on joj je potom, kako ga se tereti, tijekom dva tjedna poslao više SMS-ova te je potom uz prijetnje silovao. Zlostavljanje se nastavilo: "Nakon što se ona odbila sastati s okrivljenikom, tereti ga se da je, u cilju da kod nje izazove strah, zaprijetio joj da će nauditi njoj bliskoj osobi i u dva navrata počinio navedeno kazneno djelo", navode u ŽDO-u.

Predloženo je da se protiv muškarca produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti zločin.