Michel Fourniret fotografiran 2008. godine
Michel Fourniret fotografiran 2008. godine Foto: Afp

Michel Fourniret, jedan od najzloglasnijih serijskih ubojica, umro je u zatvorskoj bolnici u 79. godini života, nakon više od 20 godina provedenih iza rešetaka, dok njegova supruga i suučesnica u stravičnim zločinima i dalje služi svoju kaznu, objavio je u ponedjeljak javni tužitelj.


Fourniret, kojeg su mediji prozvali "Čudovište iz Ardena", osuđen je 2008. za silovanje ili pokušaj silovanja te ubojstvo sedam djevojčica i djevojaka između 12 i 22 godine.

Vezani članci Tragedija u Kninu - Ilustracija - 1 Tragedija u Kninu: Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka kojeg je otac ostavio u automobilu U Mumbaiju počela sezona monsunskih kiša Bujica u Indiji srušila kuću: Najmanje 11 poginulih, većina su djeca

Njegov ubilački pohod trajao je više od desetljeća, od 1987. do 2001.

Služio je dvije kazne doživotnog zatvora nakon što ga je sud 2018. osudio na doživotni zatvor zbog ubojstva partnerice jednog mafijaša.

Fourniret, koji je bio opčinjen nevinim djevojčicama, uhićen je 2003. nakon što je 13-godišnjakinja uspjela pobjeći iz kombija i pozvati policiju.

Većinu zločina počinio je u području Ardena, sjevernoj Francuskoj i Belgiji.

U hvatanju, mučenju i ubojstvima mladih djevojaka pomagala mu je supruga Monique Olivier, koja je bila osuđena na 28 godina zatvora, gdje se još uvijek nalazi.

Francuski tisak ih je nazvao "dijaboličnim, pedofilskim parom".

Policija je više puta propustila uhvatiti Fournireta, a lekcije koje je naučila pomogle su u reformi postupanja prilikom istrage serijskih ubojstava.