Nasilje nad ženom, ilustracija
Nasilje nad ženom, ilustracija Foto: Getty Images

Varaždinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 48-godišnjeg nasilnika koji je godinama zlostavljao i silovao izvanbračnu suprugu. Određen mu je istražni zatvor kako ne bi ponovio kazneno djelo niti utjecao na svjedoke.


Državno odvjetništvo 48-godišnjaka tereti da je od lipnja 2015. do početka 2020. godine u mjestu kraj Varaždina pijan često grubo vrijeđao, omalovažavao i i tukao izvanbračnu suprugu, a u posljednje tri godine ju je silovao.

Vezani članci Nasilje u obitelji,ilustracija Sramotna pljuska pravosuđa: Petero djece držali gladnima i bez odjeće. Evo kakvu im je kaznu dosudio sud Silovana žena, ilustracija (Foto: Getty images) Ministarstvo pravosuđa o slučaju silovanja kod Zadra: "S osobitom pozornošću ćemo pratiti tijek postupka i odluke"

"Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 48-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", priopćeno je iz varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva.

Utvrdi li mu se krivica, za silovanje bi mogao dobiti kaznu zatvora u trajanju do 15 godina. Kazneni zakon za nasilje u obitelji poput opisanog propisuje kaznu zatvora u trajanju od jedne do tri godine.