U Ivanić-Gradu požar je zahvatio drvenu kuću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi.


Vatra je oko 1:45 zahvatila drvenu kuću u Majdekovoj ulici u Ivanić-Gradu. Dvije su osobe smrtno stradale, javljaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Vezani članci Policija, ilustracija Motociklist poginuo u Istri, policija traži tko mu je oduzeo prednost i pobjegao Izgorjela menza škole Stjepan Radić u Kaštel Štafiliću - 5 Uhićen piroman koji je podmetnuo požar u kojem je izgorjela školska kuhinja u Kaštel Štafiliću, nosio je bocu s benzinom

U požaru je smrtno stradala 69-godišnja žena i 47-godišnji muškarac. Ozljede u požaru zadobio je i muškarac star 69 godina, koji je prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu. Neslužbeno doznajemo da su poginuli majka i sin.

Dario Kezerić, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grada, rekao je za Novu TV da su vatrogasci na mjesto požara stigli svega šest minuta nakon dojave, no za majku i sina već je bilo prekasno. 

"Dojavu smo dobili u 1:46, a na lokaciju smo došli u 1:52. Već je tada cijela kuća bila zahvaćena plamenom, a grede i rogovi već su se počeli urušavati", rekao je Kezerić, dodajući da se jedna osoba uspjela spasiti prije dolaska vatrogasaca, no požar je već toliko bio zahvatio drvenu kuću da majci i sinu nisu uspjeli pomoći. 

Službenih informacija o uzroku požara još uvijek nema. "O uzrocima požara možemo nagađati, mogu biti električne instalacije, nešto iz peći na kruta goriva ili opušak cigarete osobe koja je unesrećena. Teško mi je reći u ovom trenutku, očevid je još u tijeku", kaže Kezerić.

Na mjesto događaja došao je i Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije, koji je članovima stradale obitelji ponudio pomoć.