Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reakcija na milanovića

Ukrajina pozvala hrvatsku veleposlanicu na razgovor: "Iskazao je prijezir i nezahvalnost..."

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr
Kako piše ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova, veleposlanica Hrvatske, Anica Džamić pozvana je na razgovor. Oni su se uvrijedili zbog jučerašnjih izjava predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Ukrajinci su se uvrijedili na izjave Zorana Milanovića o povlačenju hrvatskih vojnika iz njihove zemlje. U priopćenju kojeg su objavili piše da Milanovićeve riječi vrijeđaju sjećanje na Ukrajince i strance koji su dali svoj život za budućnost Europe.

"Hrvatski predsjednik iskazao je prijezir i nezahvalnost prema pomoći koju su Ukrajina i Ukrajinci pružili Hrvatskoj u borbe za neovisnost i razornih požara prošle godine. No, uvjereni smo da je ta nezahvalnost osobna karakteristika i da se neće proširiti na hrvatski narod s kojim dijelimo prijateljstvo i međusobno poštovanje", istaknuli su.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković ČEKA SE REAKCIJA PANTOVČAKA Postignut dogovor oko Bradleyja koje je zazivao Milanović: Plenković objavio koliko ćemo ih platiti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KONFUZIJA Zoran Milanović opet vijest u svjetskim medijima: Hoće li prenijeti i da se Plenković zbog njega ispričao Ukrajini?

Dodali su i da Milanovićeve izjave ponavljaju propagandne narative Rusije te da ne odgovaraju dosljednom službenom stajalištu Hrvatske u podršci suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine. Također, nanose štetu bilateralnim odnosima i potkopavaju jedinstvo EU-a i NATO-a suočenih s aktualnim sigurnosnim prijetnjama u Europi.

"Ministarstvo traži javno odricanje od uvredljivih izjava i da se te izjave ne ponavljaju", zaključili su.



 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene