Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20. dan potrage

Ispovijest Matejeve prijateljice: "Bio je divan. A ja sam spremna dati kosu, krv... Samo da skinem ljagu sa svoga imena"

Potraga za nestalim Matejem Perišem traje već 20 dana, a novih informacija i konkretnijih tragova i dalje nema. No, oglasila se prvi put Matejeva prijateljica koju je mladić u noći nestanka pokušao kontaktirati. Ona je bila u Beogradu u isto vrijeme kada i Matej i njegovi prijatelji, ali ne s njima.

Prijateljica nestalog Mateja Periša pokazala je ispis poziva na svojem mobitelu koji pokazuje kada ju je Matej zvao. A odgovorila je i žali li što mu se u tom trenutku nije javila na mobitel.

''Bio je s društvom u restoranu. Ja sam odgovorila na Instagramu tko je došao u Beograd, možda moj brat? No Matej mi nikada nije odgovorio'', prisjeća se prijateljica u razgovoru za emisiju Exploziv na Prvoj Srpskoj Televiziji.

Prekinuli su poligraf i policajci su je tješili jer se, kako kaže, nije mogla suzdržati od suza.

Kaže da ju je prvo brat nazvao i rekao da nema Mateja. Tek kasnije je vidjela da je ozbiljna situacija. Kaže da su prijatelji šutjeli da se ne ometa istraga. Dodaje da je sve to za njezinu obitelj bolno.

''Beograd je pokriven kamerama, zna se gdje sam bila, prošla sam poligraf, predala svoj mobitel, dala uvid u svoj automobil. Spremna sam dati kosu, krv... Samo da skinem ljagu sa svoga imena'', napominje.

Rekla je da ju je dotuklo pitanje o tome kada se našla s Matejevim ocem. ''Srela sam ga kada sam dala službenu izjavu. Rekla sam mu da ako ćemo ikoga pronaći - naći ćemo njega. Nadam se da je živ, pričali smo ko ljudi'', kazala je kod suze i rekla da njegov otac nikada nije sumnjao u nju.

Rekla je da je u Beograd došla 27. prosinca navečer te se smjestila kod prijateljice te da je od 31.12. u stalnom kontaktu s policijom.

Ističe da su imali zabranu i srpske i hrvatske policije da izlaze u medije. ''Ja sam Mateja voljela i volim kao brata svog. Ovo je mogao biti bilo tko'', kazala je drhtavim glasom prijateljica.

Zbog sličnog posla, dodaje, sretali su se. ''Normalno bismo popili dvije-tri čaše vina, a ne kako se mostrumski navodi. Kada se događaju ovakve tragedije, puštajte ljude da boluju, pustite policiju i nemojte se vi miješati'', ističe prijateljica.

U medijima je postojala informacija da se bavi mutnim poslovima u vezi s drogom, da možda dila i da je Matej krenuo isključivo za njom zbog droge. ''Pa novine mogu pisati, kao što vidite, svašta. Kao što sam vam rekla - to je zlatan momak, ne može bilo tko raditi, studirati i voditi sport'', istaknula je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna potraga za matejem perišem Je li na snimci stvarno Matej? Vještak objasnio zašto je potrebno 30 dana da se to utvrdi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nije joj oduzeta putovnica Oglasio se otac Matejeve prijateljice: "Ona je jutros bila na razgovoru u policiji. Savjetovao sam joj da podnese tužbu..."

Na upit srpske novinarke je li se pokajala što se nije javila na njegov poziv odgovara u suzama. ''Normalno da jesam. To mi je najveća muka od svega jer smatram da... da me barem obavijestio da dolazi u Beograd. Ja bih im rekla gdje da idu, što da rade. Peče me grižnja savjesti'', priznaje.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene