Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Otkriveni su novi detalji neformalnog razgovora Smiljane Srnec s čakovečkom policijom u subotu prije formalnog uhićenja, u kojima je otkrila detalje svojeg monstruoznog čina, kao i mogući motiv za ubojstvo sestre, čije je tijelo pronađeno zaleđeno u zamrzivaču.


Prije nego što je njezin bivši odvjetnik Davorin Zlatarek došao u policiju prošle subote, Smiljana Srnec je policajcima priznala što je učinila i što se dogodilo s njezinom sestrom Jasminom Dominić, koja je pronađena istog tog dana u zamrzivaču njezine obiteljske kuće, nakon punih 19 godina otkako joj se izgubio svaki trag.

Vezani članci Smiljana Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Smiljanu Srnec u lisicama doveli u banku: "Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Imala je i lance oko pojasa..." Očevid kod kuće Dominić/Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Jasminu Dominić ubili su u šupi obiteljske kuće? Policija u istrazi naišla na važan trag

"Ubila sam je! Zatukla!" rekla je Smiljana Srnec čakovečkim policajcima, piše Jutarnji list, i to sve prije formalnog uhićenja, koje se dogodilo u subotu u 22 sata.

U tom neformalnom razgovoru s policajcima Srnec je policiji rekla kako je sestru zatukla s prvom stvari koju je mogla dograbiti, a to je bila nekakva letva, greda. Srnec se nije mogla u tom trenutku prisjetiti koliko je puta točno udarila sestru tim predmetom, no prisjetila se da ju je udarala po čelu, sve dok nije shvatila da ju je zapravo ubila.

Tijelo ubijene sestre tad je zamotala u foliju i ugurala u zamrzivač, otkad se ono i nalazilo tamo, sve dok protekle subote nije otkriveno.

Točan datum smrti i dalje ostaje nepoznat jer ga se Srnec nije mogla sjetiti, no zato je policiji u neformalnom razgovoru otkrila i motiv ubojstva, a taj je bio zavist, a možda čak i ljubomora zbog svađe oko jednog mladića, piše Jutarnji.

"Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa!" rekla je policiji Srnec o odnosu njihovih roditelja prema njoj i njezinoj sestri.

Tad se otprilike u policiji pojavio i njezin bivši odvjetnik Davorin Zlatarek, koji joj je savjetovao da ne daje nikakav iskaz, što je ona učinila i otad se branila šutnjom.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu u međuvremenu je tražilo izuzeće iz slučaja odvjetnika Davorina Zlatareka, koji je osumnjičenoj dodijeljen po službenoj dužnosti. Zlatarek je u vrijeme istrage nestanka obnašao funkciju općinskog državnog odvjetnika pa je njegovo izuzeće traženo zbog mogućeg sukoba interesa.

Srnec je nakon toga dobila novog odvjetnika, a u srijedu je dovedena na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon čega je čeka i davanje iskaza pred sucem istrage.

Osumnjičena za ubojstvo sestre: Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor Smiljana Srnec ide u jednomjesečni istražni zatvor (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Smiljana Srnec ide u jednomjesečni istražni zatvor (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Smiljana Srnec ide u jednomjesečni istražni zatvor (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) +6 Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Jezivi zločin koji donedavno nismo mogli ni zamisliti: Evo što sve dosad znamo o ubojstvu u Međimurju, o kojem se priča i diljem svijeta Palovec, mjesto u kojem je otkriven monstruozni zločin (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell) Očevid u Palovcu, gdje je pronađeno tijelo nestale djevojke u zamrzivaču (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell) Zločin kakav Hrvatska ne pamti (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, nestali.hr) +4 Kuća u kojoj je u zamrzivaču pronađen ženski leš (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju