Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoćemo li ikad doznati sve?

Jezivi zločin koji donedavno nismo mogli ni zamisliti: Evo što sve dosad znamo o ubojstvu u Međimurju, o kojem se priča i diljem svijeta

Ubojstvo Jasmine Dominić zgrozilo je Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ubojstvo Jasmine Dominić zgrozilo je Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ubojstvo Jasmine Dominić zgrozilo je Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ubojstvo Jasmine Dominić zgrozilo je Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ubojstvo Jasmine Dominić zgrozilo je Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Zločin koji je zgrozio Hrvatsku. Strava u Međimurju. Horor u Palovcu. Ovo su samo neki od naslova koji ovih dana iskaču s naslovnica hrvatskih medija. No ovog ih puta malo tko može ocijeniti pretjeranim.

O tome svjedoči i činjenica kako su se o ubojstvu Jasmine Dominić, čije je tijelo proteklog vikenda pronađeno u zamrzivaču obiteljske kuće, raspisali i brojni ugledni strani mediji.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

Zločin koji bi teško smislili Alfred Hitchock ili Stephen King ne pamte mediji, policija, kriminalistički stručnjaci, psihijatri...

Tijelo Jasmine Dominić nestale prije 19 godina pronađeno je ove subote u zamrzivaču obiteljske kuće u inače mirnom i pomalo zatvorenom međimurskom selu Palovcu, a za morbidan zločin tereti se njezinu sestru Smiljanu Srnec. Pretpostavlja se kako je 45-godišnja Smiljana sa svojom obitelji gotovo 20 godina živjela u kući u kojoj je u zamrzivaču držala leš vlastite sestre.

Brojna neodgovorena pitanja

Na nebrojena pitanja koja je slučaj otvorio javnost još nije dobila odgovor, a informacije koje su pristizale u medije mijenjale su se iz minute u minutu. Gdje je i kada ubijena Jasmina? Tko je pronašao tijelo? Je li u selu nestalo struje, pa je tijelo razotkrio nesnosan smrad? Zašto je njezin nestanak prijavljen 2005. iako je nestala pet godina prije? Kako netko može živjeti s lešom u kući? Jesu li ukućani mogli ne znati za tijelo skriveno u hladnjaku?

Na velik broj tih pitanja odgovore vjerojatno nećemo doznati, no podsjetimo se onoga što zasad znamo.

Čakovečka je policija Jasminin nestanak koji je prijavila njezina majka posljednjih godina istraživala nekoliko puta. Bili su u obiteljskoj kući gdje je pronađeno tijelo, ali zamrzivač nikada nisu provjeravali. Doduše, policija nije provodila pretres kuće za koji je potreban sudski nalog, već su u kući razgovarali s članovima obitelji. Članovi obitelji bili su i na poligrafskom testiranju, no policija ne želi otkriti je li se njemu podvrgla i osumnjičena Smiljana. Policiju su članovi obitelji uvjeravali da im se Jasmina redovito javlja. 

Prije provedene obdukcije moralo se pričekati da se škrinja otopi, a nalaz je danas poslan državnom odvjetništvu u Varaždinu, iz kojeg nisu željeli otkrivati detalje. Potvrđeno je jedino da je obdukcijom uspješno utvrđen uzrok smrti. U medijima se nagađa kako je Jasmina usmrćena s dva udarca u lubanju.

Danas na ispitivanju

Osumnjičena sestra Jasmine Dominić u županijskom državnom odvjetništvu trebala bi biti ispitana danas do 10 sati, kada istječe rok koliko može biti zadržana u pritvoru. Njezin prvotni odvjetnik Davorin Zlatarek dodijeljen joj je po službenoj dužnosti, no budući da je u vrijeme istrage nestanka obnašao funkciju općinskog državnog odvjetnika, izuzet je zbog mogućeg sukoba interesa.

U Palovec je iz Njemačke, gdje inače radi, u utorak stigla i Jasminina majka, za koju se pretpostavlja da će biti ispitana na policiji.

U Palovcu je, nakon što je završila obdukcija, postavljena i osmrtnica na kojoj piše da je Jasmina preminula u 23. godini života. Pokopat će je danas u 15 sati na mjesnom groblju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene