Policija (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Policija (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Splitski maloljetnik mjesec dana terorizirao je turiste u gradu. Prijetio bi im nožem, tukao ih i od njih uzimao novac. Policija ga sumnjiči za devet kaznenih djela razbojništva, od kojih pet u pokušaju.


Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, kojeg se sumnjiči da je od 24. srpnja do 22. kolovoza 2019. na području Splita, na štetu više stranih osoba počinio devet kaznenih djela razbojništva, od kojih pet u pokušaju.

Vezani članci Magla u Splitu - 2 Splićane iznenadila gusta magla, pogledajte kako je jutros izgledao najveći dalmatinski grad Strava u Splitu Strava u Splitu: Životinja obješena na Rivi, uginula u mukama? Isprva se činilo da je pas, ali...

Isprva je 24. srpnja u Duvanjskoj ulici, prijeteći nožem dvojici državljana Nizozemske otuđio novac.

Ponovno je nožem zaprijetio 17. kolovoza u Omiškoj ulici, ovoga puta jednom Nijemcu kojem je također uzeo novac.

Dva razbojništva je počinio prijeteći drvenim predmetom jednoj Kanađanki i dvojici Poljaka. Naime, 21. kolovoza u ulici Matice Hrvatske, novac je uzeo Kanađanki, te 22. kolovoza u ulici Domovinskog rata, dvojici Poljaka. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 3500 kuna.

U akciju se dao i 27. srpnja, ali razbojništvo mu je ostalo samo na pokušaju. Novac je zatražio od državljanina Italije i državljanke Bjelorusije, pri čemu je udario i lakše ozlijedio Talijana.

Sumnja se da je razbojništva pokušao počiniti u još četiri navrata, pri čemu je u tri navrata oštećenima prijetio nožem, dok je u posljednjem slučaju oštećenog udario drvenim predmetom.

Uz prijetnju nožem je pokušao počiniti razbojništvo 30. srpnja u Bregovitoj ulici na štetu državljanina SAD-a i u Žrnovničkoj ulici na štetu dvoje Norvežana, te 31. srpnja u Tostojevoj ulici, na štetu dvoje Nizozemaca, dok je 22. kolovoza u Kvaternikovoj ulici tražio novac od državljanina Vijetnama, kojeg je tom prilikom napao drvenim predmetom i lakše ozlijedio.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, doveden je pritvorskom nadzorniku, izvijestila je splitska policija.

U uvali Pučišća na Braču iz jahte ispuštene fekalije?