Uhićen muškarac u krađi iz automobila (Foto: Getty Images)
Uhićen muškarac u krađi iz automobila (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Nakon opservacija i zasjede policija je otkrila i uhitila 38-godišnjeg muškarca za kojeg sumnjaju da je počinio deset teških krađa.


Nakon što su zaredale provale u osobne automobile u ulici Molindrio u Poreču, policija je organizirala zasjede kako bi ulovili počinitelja. Tijekom jedne zasjede zamijetili su sumnjivo ponašanje muškarca koji je koristio osobno vozilo Audi A6, njemačkih registarskih oznaka. Zadržavao bi se na parkiralištu te kad bi se uvjerio da su se vlasnici vozila udaljili, otključavao automobile daljinskim upravljačem, ulazio u unutrašnjost i pretraživao njezin sadržaj.

Kada je isti muškarac na taj način otključao šest osobnih automobila, sve stranih registarskih oznaka, a potom daljinskim uređajem otključao i Ford Focus, u vlasništvu 35-godišnje Mađarice, te iz pretinaca uzeo novac, uhitili su ga tijekom počinjenja kaznenog djela.

Banka (Foto: Davor Puklavec/24sata) Rijeka: Bankarica s računa građana ukrala oko dva milijuna kuna

Kod 38-godišnjaka su pronašli uređaj za daljinsko otključavanje elektroničkih brava, tzv. jammer, kao i nekoliko stotina kuna koje je otuđio iz Forda. Iz ostalih šest osobnih automobila osumnjičeni nije ništa otuđio budući da njihovi vlasnici nisu ostavili novac ni vrijedne predmete.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su da je 38-godišnjak od 12. do 16. kolovoza u ulici Molindrio u Poreču, na isti način otključao još tri osobna automobila. Prvi na meti bio je VW Turan, njemačke registarske oznake, kojeg je „jammerom“ otključao 12. kolovoza u popodnevnim satima i na štetu 45-godišnjeg Nijemca otuđio više stotina eura.

Došao na ljetovanje pa provaljivao i krao (Foto: PU istarska) - 6 Poljak došao na godišnji pa krao po apartmanima, uzimao sve što mu je došlo pod ruku

Sljedeći dan, 13. kolovoza također u popodnevnim satima, na isti način otključao je bravu na Ford C Maxu te iz prednjeg pretinca na štetu 46-godišnjeg Austrijanca otuđio više stotina kuna. U četvrtak, 15. kolovoza u istoj ulici otključao je i bravu na Škodi Roomster te na štetu 36-godišnjeg Nijemca otuđio više stotina eura.

Policijski službenici, temeljem sudskog naloga, pretražili su vozilo 38-godišnjaka te pronašli nekoliko tisuća eura i tri elektronička uređaja za daljinsko otključavanje elektroničkih brava vozila kao i razne osobne dokumente čije se porijeklo još utvrđuje.

Osumnjičeni je u subotu predan pritvorskom nadzorniku PU istarske dok je državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava za deset kaznenih djela teške krađe provaljivanjem. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, navode u PU istarskoj.