Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatičan vikend u Opatiji

Specijalci uhitili dva Srbina i Hrvaticu: Osmislili opak plan, nabavili oružje, ali sve je propalo

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Specijalci su uhitili dva Srbina i Hrvaticu koji su u nedjelju na opatijskom području nabavili oružje te prijetili dvojici muškaraca.

Primorsko-goranska policija u utorak je objavila kako je privela dvojicu srbijanskih državljana u dobi od 38 i 44 godine te 37-godišnju Hrvaticu zbog prijetnji koje su uputili 55-godišnjem srbijanskom i 58-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Prošle subote uputili su mu u noći telefonski poziv putem jedne od aplikacija te jednog od oštećenih pozvali da se nađu i potuku. To je kod njega izazvalo strah i bojazan za vlastiti život.

Prošle nedjelje na području Opatije sačekali su automobil u kojem su se nalazila spomenuta dvojica te vozilom krenuli za njima, što je kod njih izazvalo bojazan za vlastiti život, ali su napadači odustali nakon što su uočili da idu prema policiji.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Horor u stanu Nije mu htjela pokazati mobitel pa je mlatio, vukao po stanu i gurao majicu u usta: "Ubil te bum"

Pročitajte i ovo Policija ispred zagrebačke gimnazije ide u pritvor Maturant otkrio zašto je upao s mačetom u školu: "Sudarili smo se, izvrijeđali, a onda sam odlučio..."

Kako je policija istaknula, žurnim postupanjem sve troje je uhićeno, dvoje u ugostiteljskom objektu na području Opatije, a jedan je zatečen i uhićen u prometu.

Prilikom uhićenja kod 37-godišnjakinje je pronađen pištolj s više od 50 komada streljiva te drugi predmeti. Po završetku kriminalističke istrage sve troje je kazneno prijavljeno.

Osim toga, 37-godišnjakinja te još jedan hrvatski državljanin (65), kod kojeg je također pronađeno oružje i nekoliko komada streljiva, prijavljeni su i zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Utvrđeno je kako dvojica osumnjičenih državljana Srbije nemaju reguliran status stranca, odnosno da nezakonito borave na području Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene