Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima 35 godina

Policija privela muškarca koji je rasistički vrijeđao strance i sve snimao: Prijete mu tri godine zatvora

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila rasistička snimka na kojoj muškarac vrijeđa i napada dostavljača hrane koji je porijeklom iz Indije, policija ga je privela.

Policija je u ponedjeljak privela muškarca od 35 godina koji je vrijeđao stranog radnika u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

Ranije je policija izvijestila kako su utvrdili njegov identitet nakon što su mediji objavili njegove snimke. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reagirali političari Ide gradom i snima se kako vrijeđa strance: "Je*eni nigeru! Ovo nije tvoja zemlja. Sieg Heil"

"Policajci Policijske uprave zagrebačke odmah po saznanju o objavljenim snimkama, na kojima je vidljivo vrijeđanje stranih državljana, započeli su kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i identiteta osobe sa snimke", poručila je PU zagrebačka nakon sramotnog rasističkog ispada u Zagrebu, koji je zgrozio građane.

Brzo je utvrđen identitet muškaraca koji se dovodi u vezu s tim događajem te je policija odmah krenula u potragu.

Pročitajte i ovo Rasističke uvrede - 1 Uključila se policija Sramotan rasistički ispad u Zagrebu zgrozio građane: "Kakvo je to ponižavanje ljudskog bića?" Oglasio se i šef Wolta

Kako je policija naglasila, prema dosad prikupljenim saznanjima i uvidom u javno objavljene snimke, navedeni događaj mogao bi se kvalificirati kao kazneno djelo Javno poticanje na mržnju i nasilje opisano u članku 325. stavak 1. Kaznenog zakona, za što se predviđaju do tri godine zatvora. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene