Kažu ako nešto jako poželiš, to se i ostvari. Dokaz za to je Luka Bagarić, mladić s Downovim sindromom koji već godinama ima samo jednu želju, a to je odjenuti plavu odoru. Zaželjeno, ispunjeno i to u policijskoj postaji u Puli.

Galerija Luka je na jedan dan postao policajac - 5 Luka je na jedan dan postao policajac - 4 Luka je na jedan dan postao policajac - 3 +1 Luka je na jedan dan postao policajac - 2

Luka Bagarić, mladić s Downovim sindromom, već godinama ima samo jednu želju, a to je odjenuti plavu odoru. Zaželjeno - ispunjeno, i to u policijskoj postaji u Puli. Policajci su na jedan dan postali Lukini kolege, ali sa službom dolaze i zadaci.

"Nadamo se da će tijekom danas sa ophodnjom proći sve poslove barem u jednom užem djelu", rekao je Alen Klabot, načelnik PU istarske, novinarki Dnevnika Nove TV Lini Dollar. 

Prvu kontrolu Luka je odradio na pulskoj tržnici. Prolaznika je zatražio osobnu kartu, koju je provjerio u pulskoj policijskoj postaji. I sve je bilo u redu. I baš o tome, govori nam njegova sestra, Luka mašta od rođenja. Ispunjenje te želje ispunjenje je njegovih snova, kaže. Pa makar to bilo samo na jedan dan.

Ilustracija Samohrani otac nije mogao dobiti kredit za kupnju auta, pomogao mu stranac: "Ostao sam zatečen i dirnut"

"On se oblači, hoda s blokom, piše kazne, ha-ha-ha, pozdravlja policiju po cesti, Luka je baš ono pravi policajac", kaže Lukina sestra Marijana. Isto potvrđuju i njegovi policijski partneri.

"Super je bilo, jedno novo iskustvo. Nadam se da je Luki bilo lijepo", kaže Ana Osmanović, policijska službenica PU istarske.

"Odličan je, prvi radni dan mu je, pod stresom je pa je malo tiši. Inače je lijepo uljudan, radi sve što mu se kaže", napominje Alex Šagi, policijski službenik PU istarske. Dan nije mogao proći bez prometne kontrole, ali ni alkotestiranja. Vozač je imao nulu. 

PR Zvijezda donirala 100.000 kuna Hrvatskoj zajednici za sindrom Down

Ako se pita Luku, taj je posao najbolji na svijetu. "Nije bilo teško. Kolege su dobre, puno sam naučio od njih", kazao je Luka. Ipak smo možda svi mi puno više naučili od Luke.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju