Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako na mjestu gdje mu je pukla guma nije bilo signala mobilne mreže, krenuoje u potragu za mjestom odakle može telefonirati


Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) na Dinari su u petak spasili 46-godišnjaka kojem je tijekom vožnje motorom u blizini Kurbegove jame pukla guma i koji je zbog sumnje da je pretrpio srčani udar i pothlađenosti zatražio pomoć.

Vezani članci Marko Polić, HGSS Ogulin Iz HGSS-a poslali apel planinarima: ''Oprema koju imaš, a ne znaš ju koristiti ništa ti ne vrijedi'' Akcija spašavanja na rijeci Uni Čulo se zapomaganje iz rijeke: HGSS-ovci iz Novske, na adi pronašli dva pothlađena strana državljana

On je preko Centra 112 uputio dramatičan poziv za spašavanjem jer mu je oko 16 sati na Dinari, sjeveroistočno od Vrdova u blizini Kurbegove jame pukla guma na motoru dok se vozio po planinskim putovima i stazama.

Kako na tom mjestu nije bilo signala mobilne mreže, krenuo u potragu za mjestom odakle može telefonirati.

Nakon dvosatnog lutanja posumnjao je da je pretrpio srčani udar a i jako se pothladio jer je pala noć. Bio je na samom rubu pokrivanja mobilne mreže pa je poziv uputio tek oko 18 sati.

Spasila ga je terenskim vozilom ekipa HGSS-a iz Sinja, među kojima je bio i jedan medicinski tehničar.

Utoplili su ga i prevezli do Hitne medicinske pomoći u Sinju, oko 20 sati, a zatim je prebačen u splitsku bolnicu, navodi se u priopćenju koje je potpisao pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook