U Novom Čiču, pokraj Velike Gorice, susjed je susjedu motornom pilom ubio psa koji je bio zavezan na lancu.


Čitatelj nam je poslao fotografiju, koju zbog uznemirujućeg sadržaja ne objavljujemo u izvornom obliku, na kojoj se vidi beživotno tijela psa njegova brata. Ljubimca je, kaže čitatelj, njegov susjed razrezao motornom pilom.

Vezani članci Posječene masline - 1 Lopovi ukrali masline stare i do stotinu godina! Uzimaju ih za ukras, a za sobom osim rupa u zemlji, ostavljaju ogromnu novčanu štetu Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 4 Hoće li Zagrepčanin koji je godinama silova svoje pse odšetati slobodan? "Začuđuje kako sud ne promišlja da taj čovjek možda u ovom trenutku čini jednak zločin"

Slučaj se dogodio u subotu popodne u Novom Čiču, pokraj Velike Gorice. Čitatelj nam je kazao kako je našao mrtvog i krvavog psa na svom zemljištu. Nazvao je policiju koja ga je uputila da tijelo psa pošalje na obdukciju na Veterinarski fakultet u Zagrebu.

'Prvo smo mislili da je pas ustrijeljen', kazao je čitatelj, ali onda su, kaže, vidjeli da je razrezan. Prema prvim nalazima obdukcije, pas je zadobio i druge ozljede, slomljena su mu rebra, što upućuje na to da je prije nego je ubijen i više puta udaren.

Susjed je, prema čitateljevim riječima, priznao zločin. Kazao je da ga je pas napao dok je rezao drva. 'Radi se o našem zemljištu, a u krugu od 50 metara nema nigdje nijednog izrezanog drva', kaže čitatelj, čiji su podaci poznati redakciji.

Nakon što se završi obdukcija, podnijet će, kaže, kaznenu prijavu protiv susjeda, a kontaktirao je i Društvo za zaštitu životinja iz kojeg su mu to isto savjetovali.

>> S tri zrna 'sačme' pogodio lovca gađajući divlju svinju

Mi smo, tragom ove priče, kontaktirali policiju, iz koje su nam rekli da je slučaj zabilježen te da se prikupljaju dokazi i pokušavaju razjasniti okolnosti ovog slučaja i da nam ne mogu kazati više detalja.

U Kaznenom se zakonu ovaj slučaj zove 'mučenje životinja'.

'Tko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim mukama ili joj nanosi nepotrebne boli ili je radi svog iživljavanja izlaže patnjama, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci', stoji u članku 260., stavku 1 tog Zakona.

Imate priču? Svoje snimke, fotografije i priče šaljite nam na moj.report@novatv.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook