Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon jednomjesečne stanke

Slučaj Pukanić: Ipak novo telekomunikacijsko vještačenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje optuženima za atentat na novinara Ivu Pukanića u četvrtak će se, nakon gotovo jednomjesečne stanke, nastaviti na zagrebačkom Županijskom sudu, no unatoč ranijim nagađanjima optuženi neće iznositi obrane jer je sud u međuvremenu prihvatio zahtjev njihovih odvjetnika da se provede novo telekomunikacijsko vještačenje.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Ivane Kršul ipak je odredilo novo telekomunikacijsko vještačenje telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka te Pukanića, ali i njihove lokacije u trenucima poziva, iako je na posljednjem ročištu 10. lipnja odbilo takav zahtjev. Obrana je, naime, tražila da se kao nezakonit dokaz odbace sva vještačenja napravljena u policijskom Centru za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić'. Sudsko vijeće u međuvremenu je promijenilo stav u vezi telekomunikacijskog nalaza i naložilo da novo napravi neovisni stručnjak. Ponavljanje vještačenja obrana je tražila tvrdeći da policijski centar nije ovlašten za niz vještačenja koja su uvrštena u sudski spis te da su policijski vještaci u sukobu interesa. Sud je to odbio, a obrana se na odluku žalila Vrhovnom sudu koji o žalbi još nije odlučio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi da je bio kod zubara Mafalani: Nisam bio na parkiralištu Nacionala Slika nije dostupna 'Nešto pručavali na parkingu' Slučaj Pukanić: Matanić razotkrio zaštićenog svjedoka

>> Slučaj Pukanić: Zakonit iskaz krunskog svjedoka i vještačenja

Po riječima odvjetnika Rajka Mlinarića, branitelja šestooptuženog Slobodana Đurovića, Vrhovni sud svoju odluku obrani može obznaniti i naknadno. No, ona se, s obzirom na posljednju odluku prvostupanjskog vijeća, neće odnositi na telekomunikacijska vještačenja nego na ostale nalaze centra 'Ivan Vučetić'. Neovisni stručnjak za pripremu je dobio rok od 60 dana pa na red za ispitivanje u velikoj dvorani suda na Zrinjevcu neće doći prije ljetne stanke krajem srpnja. 'Vjerujem da će sud na ročištu u četvrtak zbog toga samo presložiti ranije zakazane termine', kazao je Mlinarić Hini. Za ubojstvo Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića USKOK tereti Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića. On je optužen kao veza sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je atentat navodno platio 1,5 milijuna eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene