Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da je bio kod zubara

Mafalani: Nisam bio na parkiralištu Nacionala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amir Mafalani, jedan od šestorice optuženih za ubojstvo Ive Pukanića, iznio je danas u nastavku suđenja dio svoje obrane rekavši kako dan prije ubojstva suvlasnika tjednika 'Nacional' nije bio na mjestu zločina, kao što tvrdi zaštićena svjedokinja broj tri.

Ta je svjedokinja na prepoznavanju u policiji trećeoptuženog Mafalanija i prvooptuženog Roberta Matanića prepoznala kao osobe koje je vidjela na parkiralištu 'Nacionala' gdje je 6. listopada 2008. u podmetnutoj eksploziji ubijen Pukanić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđan upletenost Milovanovića U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Produljen pritvor optuženima za Pukanićevo ubojstvo

Mafalani, pak, tvrdi da je to neistina te da to nije bio on jer je tih dana bio sav natečen zbog upaljenog zuba. Tvrdi i da je na dan atentata bio u privatnoj zubarskoj ordinaciji u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, o čemu postoji medicinska dokumentacija. Upala mu je, kaže, trajala nekoliko dana, a nakon oteklina na licu je imao podljev pa stoga, po njegovom mišljenju, ne stoji tvrdnja svjedokinje da na licu nije imao ozljede. Rekao je i da se takav fotografirao i svojoj djevojci putem mobitelom poslao tu sliku te da se one nalazi u mobitelu koji je policija zaplijenila. Dodao je da i dan danas u pritvoru zatvora u Remetincu liječi taj zub.

Od brojnih dokaznih prijedloga obrane i tužiteljstva sudsko vijeće je prihvatilo i u spis uvrstilo Nacionalov članak u kojem se Roberta Matanića povezivalo s ubojstvima u Bugarskoj. Naime, zaštićeni svjedok Dušan Erceg jučer je posvjedočio da mu je Matanić, s kojim je služio zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, nakon tog teksta rekao: 'što ta pi... piše, ionako ću ga ubiti za 20 dana'.

Traži se pomoć nadležnih tijela Crne Gore

Na zahtjev obrane optuženog Bojana Gudurića, vještak balističar bi trebao pojasniti kako je na dijelu puške pronađen DNK koji pripada petooptuženom, a na dijelu nije.

Prihvaćen je i zahtjev obrane da se od nadležnih tijela Crne Gore zatraže podaci pomoću kojih bi dokazali da to nije bilo namijenjeno za likvidaciju glavnog urednika Nacionala, već za trgovinu određenim građevinskim zemljištima. Na račun šestooptuženog Slobodana Đurovića je, naime, četiri dana prije Pukanićeva ubojstva sjelo više od 750.000 eura.

Suđenje se nastavlja 10. svibnja, kada bi iza zatvorenih vrata trebao svjedočiti krunski svjedok Tomislav Marjanović.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene