Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška nesreća u Zagrebu

Pijan umalo ubio tri cure, pobjegao s mjesta nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve tri pješakinje na koje je jutros oko 3.30 sati na Medveščaku automobilom naletio pijani 21-godišnjak, teško su ozlijeđene.

Djevojke stare 19, 21 i 24 godina trenutno se nalaze na intenzivnom liječenju u tri zagrebačke bolnice.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci

Nesreća se dogodila rano jutros oko 3.30 sati, a automobil je sletio s ceste jer je vozač bio pod utjecajem alkohola. Policija mu je izmjerila 1,46 promila alkohola u krvi, a u nesreći je prošao bez ozljeda.

Pijani vozač pobjegao nakon nesreće

'Prema do sada prikupljenim obavijestima, u ulici Medveščak, između kbr. 2 i 4, uslijed neprilagođene brzine vozač je izgubio nadzor i vozilom prešao na pješačku stazu kojom prilikom je zahvatio više stupića, a potom, ne zaustavivši se naletio na tri pješakinje koje su se u tom trenutku nalazile ispred noćnog kluba', izvijestila je PU zagrebačka.

Nakon toga vozač se nastavio nekontrolirano kretati u istom smjeru te je desnim prednjim dijelom automobila naletio na dvorišnu ogradu i pročelje zgrade kbr. 4, a potom stražnjim dijelom vozila na stup javne rasvjete. Nakon teške nesreće koju je prouzročio pijani mladić je pobjegao s mjesta nesreće, ali su ga policajci pronašli i odveli na kriminalističko istraživanje.

Jedna kritično, ostale dvije stabilno

Jedna od djevojaka, koja se nalazi u intenzivnoj jedinici u KBC Sestara milosrdnica, u vrlo je teškom stanju opasnom po život jer je zadobila ozljede glave, rebara, podlaktica i nadlaktica, kao i teško nagnječenje unutarnjih organa, pluća, jetre i bubrega. Ona još prolazi potrebne pretrage nakon kojih će liječnici odlučiti što dalje.

Zbog ozljeda prsišta, nadlaktica i zdjelice jedna od djevojaka liječi se u intenzivnoj jedinici u KBC Zagreb. Njezino trenutno stanje je teško ali stabilno, zasad se zna da će joj biti operirana nadlaktica, a liječnici najavljuju da će prema potrebi biti podvrgnuta i drugim operacijama. Treća djevojka je zbog teških ozljeda zdjelice i nogu smještena u intenzivnoj jedinici Klinike za traumatologiju i tijekom dana će biti operirana. Ona je trenutno, kako se doznaje, stabilno i izvan životne opasnosti, ali je stanje i dalje neizvjesno. (B.V./HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene