Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Ruščici kod Slavonskoga Broda brodsko-posavska je policija uhitila dvojicu državljana BiH u dobi od 30 i 28 godina te 35-godišnjega hrvatskog državljana koji su u kombiju zagrebačkih registracija prevozili 11 albanskih državljana.


Uhićenici, kod kojih je pronađena i veća količina novca, sutra će biti sprovedeni istražnom sucu pod sumnjom da su počinili kaznena djela protuzakonita prebacivanja osoba preko državne granice. Kriminalističkom obradom utvrđeno je kako su albanski državljani, koje je drvenim čamcem preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku ilegalno prevezao nepoznat muškarac, trebali nastaviti put u Sloveniju i dalje u Italiju.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Stečajnom sucu i još troje osumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor, tereti ih se da su ukrali 30 milijuna kuna USKOK, ilustracija Policija i USKOK upali na zagrebački Trgovački sud, uhićen sudac Kovačić: Stečajne dužnike oštetili za 30 milijuna kuna

>> Srbija: Uhićena skupina krijumčara i trgovaca drogom i ljudima

U nastavku kriminalističke obrade, koja se provodi u suradnji s policijama susjednih država, nastoje se otkriti i ostali sudionici u tome krijumčarskom lancu, kazao je načelnik brodsko-posavske Policijske uprave Mijo Kršić. Presjekli smo krijumčarenje u Hrvatskoj, a kriminalistička se obrada nastavlja kako bismo povezali sve činjenice i dokazali da taj pravac postoji, rekao je Kršić, zahvalivši građanima na suradnji jer su upravo njihove obavijesti, kako je rekao, bile dragocjene u otkrivanju krijumčara. Albanskim državljanima zabranjen je ulazak i boravak u Hrvatskoj sljedeću godinu dana, a danas će biti vraćeni u BiH. (Hina)