Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga traje

Sl. Brod drhti: Ni traga lopovu koji se probio kroz kišu hitaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pljačku je spriječio čovjek koji je bio na bankomatu i vidio lopove u banci.

Unatoč višesatnoj potrazi i 'češljanju' stanova i podruma u najvećem brodskom naselju Andrije Hebranga, gdje bi se, prema nekim indicijama, nakon što je pobjegao na skuteru poslije pljačke banke u Strossmayerovoj, mogao skrivati odbjegli pljačkaš, on ipak nije lociran i potraga se nastavlja. Opsadno stanje u naselju s oko 6.000 stanovnika trajalo je sve do mraka.

Pročitajte i ovo Poplave u Brazilu - 3 Smrtonosne poplave u Brazilu Usred kaosa cvjeta zločin: Ljudi umiru u poplavama i bježe iz domova, a u skloništima se krije nova opasnost Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo nema tragova Samo jedan čovjek zna gdje je tijelo malene Danke Ilić: "On je najlukaviji"

'Došla sam s posla i vidjela da su svi ulazi u naselje blokirani, puni policijskih automobila i policajaca naoružanih puškama', kaže stanarka Katarina O. te dodaje da je policija pregledavala svaki auto koji je izlazio iz naselja.

Pucnjava i povici

I dok policija nastavlja potragu za bjeguncem, operiran je njegov kompanjon koji je teže ranjen hicima iz policajčeva pištolja pri pokušaju bijega i tijekom sukoba s policijskom ophodnjom ispred banke. Njegovo stanje, doznajemo u bolnici, stabilno je, ali s obzirom na težinu ozljede ipak ozbiljno. Došao je k svijesti i navodno su policajci već s njim obavili neke razgovore. Građani koji su vidjeli pljačku, osobito oni čiji su stanovi u neposrednoj blizini, jako su uplašeni.

'Stanujem preko puta banke i odjednom sam čula rafalnu pucnjavu, a onda povike 'lezi, lezi' i 'stoj, stoj', pa opet pucnjavu. Zgrozila sam se, načas provirila iz stana i vidjela djecu kako bježe. To je strašno, ispred banke i oko nje uvijek se igraju djeca i mogla su stradati', priča Vazmoslava Prpić. Službene verzije pljačke još nema, ali navodno su obojica pljačkaša u banci bila kratko. Izašli su, a jedna je građanka potom vidjela dvojicu kako bježe i rukama ruše policajca koji im je zapriječio put pri bijegu s plijenom.

Pištoljem u bijegu udario policajca

Neslužbeno se doznaje da je pljačka spriječena zahvaljujući i jednom građaninu koji je bio na bankomatu i vidio da se u banci nešto čudno zbiva te alarmirao policiju, koja se ispred banke stvorila za minutu, dvije. Koliko je novca opljačkano nije, još nije poznato. Tijekom sukoba s policajcima jedan od pljačkaša ostao je bez kacige, pištolja i torbe s devizama, a kunske su novčanice bježeći bacali uokolo. Jedan je od njih u bijegu pištoljem udario policajca po glavi i lakše ga ozlijedio.

Očevid na mjestu događaja je završen, ali nastavlja se prikupljanjem ostalih bitnih detalja. Banka u petak nije radila zbog popravaka oštećenja na staklima i inventaru nastalih tijekom pljačke. Istražni sudac Mirko Svirčević kaže da ima mnogo detalja koje mora utvrditi, ali potvrđuje da je drugi pljačkaš i dalje u bijegu. Policija opovrgava glasine da su pljačkaši s područja Banje Luke, ali ne kaže odakle su jer ranjeni pljačkaš uza se nije imao dokumente.

Nisu štedjeli streljivo

'Pljačkaši su u vrijeme upada u banku bili maskirani i prilikom bijega s novcem ispred banke napali su policajce te je došlo do obostrane uporabe oružja', kaže glasnogovornica Kata Nujić, ali ne precizira koliko je metaka ispaljeno. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene