Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bio u bijegu

Saši Romcu određeno 48-satno zadržavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši član Uprave koprivničke Podravke Saša Romac, saslušan je danas u istražnom centru Županijskog suda u Varaždinu i istražni sudac mu je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke odredio 48-satno zadržavanje.

U sklopu kriminalističkog istraživanja sumnjive suradnje koprivničke Podravke i zadarske tvrtke Adria, istražni sudac Igor Pavlic jučer je na Županijskom sudu u Varaždinu saslušao troje osumnjičenih za zlouporabe položaja i ovlasti, a prvoosumnjičeni Saša Romac se nije pojavio na sudu.

Iako su neki mediji jučer prenijeli da je Romac u bijegu, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic to je demantirao. Rekao je da je Romac bio na ranije dogovorenom službenom putu izvan Hrvatske i da se, kada je saznao za kaznenu prijavu protiv njega, sam javio policiji. Jutros je iz Koprivnice doveden na Županijski sud u Varaždinu.

Pročitajte i ovo PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu Slika nije dostupna Nastavak suđenja Slučaj 'Spice': Svjedočili čelnici MOL-a i Ine

>> Slučaj Podravka: Privedene četiri osobe

Istražni sudac Pavlic jučer je saslušao predsjednika Uprave zadarske tvrtke Adria Miodraga Lacića, direktoricu drniške tvrtke Dalmacija riba Tinu Perić te financijskog direktora Adrije i bivšeg člana Uprave Podravke i jednog od aktera afere Spice Josipa Pavlovića. Drugoosumnjičenom Pavloviću i trećeosumnjičenom Laciću odredio je 48-satno zadržavanje, također zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Za četvrtoosumnjičenu Perić utvrdio da nema razloga za zadržavanje, pa je ona puštena na slobodu.

Četvero osumnjičenih tereti se da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili Podravku za gotovo 17 milijuna kuna i za drnišku tvrtku Dalmacija riba pribavili protupravnu imovinsku korist u tom iznosu. Postoji sumnja da je tijekom 2008. i 2009. Podravka Dalmacija ribi za skladištenje i zamrzavanje ribe uplatila gotovo 17 milijuna kuna prema fakturama drniškog poduzeća, čiji je vlasnik otac direktora Adrije. No, troškove je morala platiti Adria, a ne Podravka, jer je prema njihovu ugovoru Adria osiguravala skladištenje.

Romca i Lacića se sumnjiči da su zlouporabom položaja i ovlasti ishodili fiktivni poslovni odnos između Adrije i tvrtke u Češkoj, kojoj je Romac 50-postotni vlasnik. Za fiktivne je poslove Adria isplatila 92.500 eura čime je tvrtki i Romcu osigurana protupravna imovinska korist u tom iznosu. Uz to Romca se sumnjiči i da je ishodio fiktivni poslovni odnos Podravkine tvrtke kćeri u Poljskoj i svoje tvrtke u Češkoj, kojim je tvrtki i njemu osigurana protupravna imovinska korist od 40.000 eura. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene