Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rumunjima produljen pritvor zbog krivotvorenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Koprivnici produljilo je do daljnjega pritvor dvojici Rumunja koji su u subotu uhićeni s krivotvorenim bankovnim karticama.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici protiv dvojice Rumunja podignulo je optužni prijedlog zbog kažnjiva djela krivotvorenja isprava, izvijestio je Darijo Kuzmić, glasnogovornika Općinskog suda u Koprivnici. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Rumunjima je najprije određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru. 

Sutra, nakon prijevoda na rumunjski, dostavit će im se odluka
Općinskog suda u Koprivnici o produljenju pritvora i nadnevku
zakazivanja glavne rasprave.

Dvojicu Rumunja u dobi od 21 i 24 godine u subotu je uhvatila je koprivnička granična policija u vlaku na međunarodnom željezničkom prijelazu u Koprivnici sa 79 bankovnih kartica za koje se sumnja da su krivotvorene.

Na temelju naloga Županijskog suda Rumunjima pretražena je odjeća i prtljaga te je u njih pronađeno 18 tisuća eura, 531.900 forinta i 230 engleskih funta te više računa i papirića s ispisanim kartičnim pinovima.

Kriminalističkom obradbom utvrđeno je kako su Rumunji krivotvorenim karticama na zagrebačkom području kanili podizati novac s bankomata, a novac koji su krijumčarili u Hrvatsku potječe od počinjenja istih kažnjvih djela u Madžarskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene