Policijsko vozilo (Foto/Arhiva: Igor Kralj/PIXSELL)
Policijsko vozilo (Foto/Arhiva: Igor Kralj/PIXSELL)

Primorsko-goranska policija privela je 33-godišnjeg državljanina Srbije koji je u Rijeci bježao od policije i kod kojeg je pronađeno 1,4 grama droge speed, a odbio je i provjeru alkoholiziranosti.


Policija je izvijestila kako je u nedjelju oko 7 i 50 u Zadarskoj ulici u Rijeci uočila osobno vozilo BMW, riječkih registracijskih oznaka koje se kretalo zabranjenim smjerom jednosmjerne ulice.

Vezani članci Policijska traka/ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Drama u Zagrebu: U automobilu na Samoborskoj cesti pronađena eksplozivna naprava Crikvenica (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Preživjeli noćnu moru u Crikvenici: "Prišao nam je s leđa, udarao mog sina, vrištao je od bolova"

Vozač se oglušio o zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje te nastavio vožnju zabranjenim smjerom prema Adamićevoj ulici.

Dolaskom do raskrižja Jadranskog trga, Splitske i Adamićeve ulice prilikom polukružnog okretanja udario je u željezni stupić, izišao i vozila te pokušao pobjeći, ali je ubrzo uhvaćen i priveden u službene prostorije policije.

Utvrđeno je kako je riječ o 33-godišnjem državljaninu Srbije, kod kojeg je pronađen 1,4 grama droge speed, a odbio je i provjeru alkoholiziranosti.

Zbog nepostupanja po znakovima i naredbama policijskih službenika, vožnje u zabranjenom smjeru, nepropisnog skretanja i odbijanja testiranja na alkohol i droge protiv 33-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćila je policija.