Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadržan u istražnom zatvoru

Rijeka: Uhićen zapovjednik broda u čijem je potpalublju poginuo radnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski zapovjednik broda Polaris 2, koji plovi pod panamskom zastavom, uhićen je zbog sumnje da je neprovođenjem mjera za zaštitu ugrozio sigurnost i život radnika. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Kapetan broda 'Polaris 2', sirijski državljanin (1977.), uhićen je danas zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, to jest da je postupio protivno Pomorskom zakoniku i Zakonu o zaštiti na radu kad je prije dva dana na tom brodu poginuo radnik kooperantske tvrtke iz Rijeke, doznaje se od riječkog Općinskog državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Rafinerija nafte Rijeka - 2 gotovi radovi Riječka rafinerija pokrenula puno proizvodnju goriva nakon šest mjeseci Hinko Mance - 2 Ukloniti i neutralizirati Načelnik riječkog stožera civilne zaštite o velikoj predstojećoj akciji: "Potencijalna opasnost dosta je velika, operacija je složena"

Osumnjičeni zapovjednik ispitan je u Općinskome državnom odvjetništvu, a sudac istrage odredio mu je mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega.

>> Rijeka: Radnik pao u potpalublje broda i preminuo

Odvjetništvo navodi da se osnovano sumnja da je kapetan 'Polarisa 2', postupajući protivno odredbama Pomorskog zakonika i Zakona o zaštiti na radu, propustio provesti mjere za zaštitu zdravlja i sigurnosti ljudi, olako držeći da time neće ugroziti sigurnost i život radnika.

Tako je radnik, ručno prebacujući i slažući bale sijena, propao kroz otvor između zaštitne ograde, pao na drugu palubu i umro na mjestu od višestruke ozljede glave.

Brod 'Polaris 2' ukrcao je u riječkoj luci prije dva dana 1.700 grla junadi za libijsko tržište i još je u luci, a ukinuta je privremena mjera njegova zaustavljanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene