Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz) Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz

U Varaždinu je podignuta optužnica protiv 19-godišnjaka i podnesen je prijedlog za izricanje odgojnih mjera prema dvojici maloljetnika rođenih 2001. i 2002. godine zbog više kaznenih djela.


19-godišnjaka i dvojicu maloljetnika tereti se da su 5. siječnja oko 22.30 sati u Macincu, maskirani kapama s prorezom na očima, razbili prozor kupaonice na kući 78-godišnje oštećenice i ušli u unutrašnjost.

Vezani članci Policija, ilustracija Teška prometna nesreća u Varaždinu: Automobilom naletio na biciklistu, preminuo je na licu mjesta Nasilje u obitelji,ilustracija Pijan godinama tukao suprugu, punicu i djecu: Natjerao ih da uđu u spavaću sobu i blokirao vrata krevetom da ne mogu izaći

78-godišnjakinja se zaključala u spavaću sobu, no njih to nije omelo. Snažnim guranjem i udaranjem izbili su okvir vrata, ušli u sobu, oborili 78-godišnjakinju i uzeli joj mobitel iz ruku nanijevši joj tjelesne ozljede.

Tereti ih se da su uperili u nju odvijač i plastični pištolj i zatražili da im preda novac. 78-godišnjakinja se opirala i uspjela pobjeći iz kuće, nakon čega su uzeli iz kuće i zadržali za sebe više ručnih satova, više komada zlatnog nakita i druge predmete.

Maloljetnika rođenog 2002. godine tereti se da je istog dana oko 23,00 sati u Šenkovcu upravljao automobilom u kojem su bili ostala dvojica. Nakon što je došao do policijske blokade, ubrzao je vožnju i uspio obići policijsko vozilo na cesti te nastavio voziti poljskim putem i preko livade.

Policajci su ga dostigli službenim vozilom i vozili usporedno s njim da spriječe njegov daljnji bijeg pa je maloljetnik svojim vozilom dvaput udario u policijsko vozilo i oštetio ga, ali je nakon toga zaustavljen.

19-godišnjak i maloljetnici se nalaze u istražnom zatvoru, a Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Sudar dvaju automobila kod Autobusnog kolodvora, nastale velike gužve