Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvojica su maloljetna

Razbojništvo kod Varaždina: Trojica s fantomkama provalili u stan starije žene, premlatili je pa bježali policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Varaždinu je podignuta optužnica protiv 19-godišnjaka i podnesen je prijedlog za izricanje odgojnih mjera prema dvojici maloljetnika rođenih 2001. i 2002. godine zbog više kaznenih djela.

19-godišnjaka i dvojicu maloljetnika tereti se da su 5. siječnja oko 22.30 sati u Macincu, maskirani kapama s prorezom na očima, razbili prozor kupaonice na kući 78-godišnje oštećenice i ušli u unutrašnjost.

Pročitajte i ovo Nasilje; ilustracija - 3 Policija traži napadače Napad na maloljetnike na Trgu šokirao građane: Policija još traži napadače, majka žrtve uputila apel Novi napad na djelatnike ZET-a Sindikat prijeti zaustavljanjem prometa Napadnuta vozačica ZET-a u šoku za Dnevnik Nove TV: ''Po rukama, nogama i glavi, lupali su me gdje su stigli''

78-godišnjakinja se zaključala u spavaću sobu, no njih to nije omelo. Snažnim guranjem i udaranjem izbili su okvir vrata, ušli u sobu, oborili 78-godišnjakinju i uzeli joj mobitel iz ruku nanijevši joj tjelesne ozljede.

Tereti ih se da su uperili u nju odvijač i plastični pištolj i zatražili da im preda novac. 78-godišnjakinja se opirala i uspjela pobjeći iz kuće, nakon čega su uzeli iz kuće i zadržali za sebe više ručnih satova, više komada zlatnog nakita i druge predmete.

Maloljetnika rođenog 2002. godine tereti se da je istog dana oko 23,00 sati u Šenkovcu upravljao automobilom u kojem su bili ostala dvojica. Nakon što je došao do policijske blokade, ubrzao je vožnju i uspio obići policijsko vozilo na cesti te nastavio voziti poljskim putem i preko livade.

Policajci su ga dostigli službenim vozilom i vozili usporedno s njim da spriječe njegov daljnji bijeg pa je maloljetnik svojim vozilom dvaput udario u policijsko vozilo i oštetio ga, ali je nakon toga zaustavljen.

19-godišnjak i maloljetnici se nalaze u istražnom zatvoru, a Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Aktualno Sudar dvaju automobila kod Autobusnog kolodvora, nastale velike gužve Zastoj tramvaja na Držićevoj (Foto: Dnevnik.hr) Zastoj tramvaja na Držićevoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zastoj tramvaja na Držićevoj (Foto: Dnevnik.hr) Zastoj tramvaja na Držićevoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zastoj tramvaja na Držićevoj (Foto: Dnevnik.hr) Zastoj tramvaja na Držićevoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zastoj tramvaja na Aveniji Marina Držića (Foto: Dnevnik.hr) Zastoj tramvaja na Aveniji Marina Držića (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zastoj tramvaja na Aveniji Marina Držića (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Sudar dvaju automobila kod Autobusnog kolodvora, nastale velike gužve 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene