Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prostrijeljen i na rubu smrti

Rakitje: Ranjeni je Sretko Kalinić, optuženi za ubojstvo Đinđića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško ranjeni muškarac s Rakitja, zapravo je jedan od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, Sretko Kalinić, koji je u bijegu od 2003. godine.

Na jezeru u Rakitju malo prije podneva, najvjerojatnije iz vatrenog oružja, teško je ranjen muškarac srednjih godina. Riječ je o Sretku Kaliniću, jednom od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Kalinić je osuđen na 30 godina za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića. U bijegu je od 2003. godine.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina Slika nije dostupna Ex-Yu podzemlje Sektor nacionalne sigurnosti izgleda sve šuplje

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić srbijanskim je medijima izjavio kako je u Kalinića pucao kolega iz zemunskog klana Spekulira se da je u njega pucao Miloš Simović, osuđen na 40 godina zatvora za ubojstvo Đinđića.

>> Ekskluzivno: Posljednji trenuci ubijenog Simića

>> Jarunsko ubojstvo ostavilo novi jezivi potpis

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih polsova Krunoslav Borovec potvrdio je da je muškarac srednjih godina, koji je teško ranjen najvjerojatnije iz vatrenog oružja na zagrebačkom jezeru u Rakitju, Sretko Kalinić, pripadnik zemunskog klana i jedan od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića. 'Imamo indicije tko bi mogao biti počitelj i da bi se moglo raditi o sukobu kriminalnih miljea', izjavio je Borovec. Policija nije odmah utvrdila identitet muškarca budući da kod sebe nije imao nikakvih dokumenata.

Kod Kalinića, inače rođenog u Zadru, prema Dačićevim je izjavama, pronađena hrvatska putovnica s lažnim imenom. Prema neslužbenim informacijama, u blizini obračuna bio je parkiran mercedes Cvetka Simića - kriminalca nađenog raskomadanog prije nekoliko mjeseci u jarunskom jezeru. Policija traga za Milošem Simovićem. Zatražila je i pomoć građana.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je za B92 da je Kalinić operiran i izvan životne opasnosti. Prema prvim informacijama zagrebačke policije, Kalinić je s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u Vinogradsku bolnicu. Neslužbeno se doznaje da je riječ o ozljedama u području trupa opasnima za život.

Teško ozlijeđenog Kalinića opazio je 39-godišnji Zagrepčanin koji je oko podneva krenuo u šetnju. Dok je hodao uz obalu jezera, ususret mu je došao ranjeni muškarac, zatražio pomoć i srušio se u nesvijest. Prolaznik je obavijestio policiju i hitnu pomoć koja je ozlijeđenog muškarca odvela u Vinogradsku bolnicu. (Hina/B.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene