Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprimjeren sadržaj

Provokacija u Vukovaru: Grafiti na ćirilici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devastirana zgrada Borovo Commercea u Vukovaru jutros je osvanula s ćiriličnim natpisima neprimjerena sadržaja.

Policija je jutros u 8, 30 sati zaprimila anonimnu dojavu građanina o natpisima na zgradi Borova, u ulici Jana Bata, ispisanima ćiriličnim pismom', rekao je za Dnevnik.hr Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…" Policija - 3 Istraga u Vukovaru Lažna dojava o eksplozivnoj napravi u srednjoj školi: Učenici evakuirani, nastave nema ni sutra

Policija je dolaskom na mjesto događaja na zgradi zatekla grafite, ispisane ćirilicom crvenim i crnim sprejom. 'Delije, Raška, Kosmet, četnici, Sever i četiri ćirilična slova S ispisani su preko noći od strane nepoznatog počinitelja', rekao je glasnogovornik Žgela i dodao kako policija intenzivno traga za počiniteljom.

Ministarstvo osudilo ispisivanje nacionalističkih grafita

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti oštro je osudilo vandalski čin ispisivanja grafita nacionalističkog sadržaja između spomen-ploča na ruševnim ostatcima tvrtke 'Borovo-commerca' u Vukovaru, priopćeno je iz ministrova kabineta.

Smatramo nedopustivim takvo oskvrnuće spomen-obilježja iz Domovinskog rata, napose zbog uloge Vukovara u obrani samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

'Takav čin, kojim se omalovažavaju žrtve velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku i grad Vukovar, smatramo vrijeđanjem dostojanstva svih žrtava iz Domovinskog rata, napose onih kojima je posvećeno spomen-obilježje - poginulih, zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja i civila iz Borova naselja', navodi se u priopćenje te izražava nada da će mjerodavna tijela pronaći i kazniti počinitelje. (Mi.Dr./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene