Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sakrivena ispod klupe

Pronađena ručna bomba kod glavne osječke tržnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U parku ispod klupe na Gajevu trgu u Osijeku u blizini glavne tržnice i gdje mnogi građani čekaju gradske i prigradske autobuse, pronađena je ručna bomba, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Policiju je jučer o pronađenoj bombi obavijestio jedan građanin, nakon čega je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uklonio bombu.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Riječ je o bombi koja se jednostavno aktivira, što je dodatna opasnost, rekla je glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Ivana Delaš.

Dodala je kako se opasna eksplozivna sredstva vrlo često pronalaze na mjestima koja su dostupna i djeci. Riječ je o nesavjesnim građanima koji se rješavaju oružja koje nezakonito posjeduju, a ne razmišljaju kakve posljedice to može imati za građane, istaknula je Delaš.

Podsjeća da svi oni koji posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva mogu nazvati policiju koja će ih 'preuzeti bez zakonskih sankcija', a u protivnom, ako otkrije nezakonito posjedovanje oružja, slijede kazne. Također, važno je ponoviti da građani ne diraju odbačena minsko-eksplozivna sredstva koja pronađu, nego neka odmah nazovu policiju, istaknula je glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Ivana Delaš. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene