Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U parku ispod klupe na Gajevu trgu u Osijeku u blizini glavne tržnice i gdje mnogi građani čekaju gradske i prigradske autobuse, pronađena je ručna bomba, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.


Policiju je jučer o pronađenoj bombi obavijestio jedan građanin, nakon čega je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uklonio bombu.

Vezani članci Osijek/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Iako puževim korakom, slavonska metropola se oporavlja: Osijek ima razloga za slavlje, no još nije dosegao staru slavu Prosvjed Potpora obrazovanju u Osijeku (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) - 3 Podrška prosvjednicima u Zagrebu stiže i iz Osijeka: ''Bolje je izdati knjigu nego štrajk. Mi nismo bilo tko''

Riječ je o bombi koja se jednostavno aktivira, što je dodatna opasnost, rekla je glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Ivana Delaš.

Dodala je kako se opasna eksplozivna sredstva vrlo često pronalaze na mjestima koja su dostupna i djeci. Riječ je o nesavjesnim građanima koji se rješavaju oružja koje nezakonito posjeduju, a ne razmišljaju kakve posljedice to može imati za građane, istaknula je Delaš.

Podsjeća da svi oni koji posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva mogu nazvati policiju koja će ih 'preuzeti bez zakonskih sankcija', a u protivnom, ako otkrije nezakonito posjedovanje oružja, slijede kazne. Također, važno je ponoviti da građani ne diraju odbačena minsko-eksplozivna sredstva koja pronađu, nego neka odmah nazovu policiju, istaknula je glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Ivana Delaš. (Hina)