Od Sao Paola preko Pariza pa sve do Zagreba u kozmetičkim proizvodima i omotima bombona državljanin Brazila (32) skrivao je kokain.

Galerija


Sumnja se da je 32-godišnjak početkom srpnja po prethodnom dogovoru na području Sao Paola od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za putovanje na relaciji Sao Paolo - Pariz - Zagreb, 1000 eura te šest bočica kozmetičkih proizvoda. U njima se nalazio kokain pakiran u više vrećica ukupne težine oko 1500 grama. Uzeo je i dvije vrećice bombona unutar kojih su se nalazila 43 paketića ispunjena kokainom ukupne težine oko 927 grama umotana u omote od bombona.

Vezani članci Zračna luka Franjo Tuđman 7 (Foto: Borna Filić/Pixsell) Brazilka (22) pokušala prokrijumčariti kilu kokaina u Hrvatsku, ulovili je na zagrebačkom aerodromu Uhićen mladić, ilustracija Pala sedmorica dilera: Šibenska policija kod njih pronašla drogu, oružje, elektrošokere, uređaj za prisluškivanje...

Policija piše kako je osumnjičeni 10. srpnja avionom sletio u Zagreb. Kokain je preko Međunarodnog graničnog prijelaza prokrijumčario u Republiku Hrvatsku skriven u osobnoj prtljazi.

"To je je otkriveno prilikom provođenja nadzora u zračnoj luci. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici", zaključuju u policiji.

U Zračnoj luci Zagreb policija je i početkom srpnja spriječila 22-godišnju državljanku Brazila u krijumčarenju jednog kilograma kokaina.