Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji se žale

Profesor vodio djecu usred zime na zaleđen Dunav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavnik navodno jedno dijete udario fasciklom, a drugo gađao šestarom.

Internetski portal Blic.rs prenosi pomalo nevjerojatnu vijest o nastavniku Osnovne škole 'Jovan Jovanović Zmaj' iz Sremske Kamenice koji na neobične načine prezentira svoje odgojno obrazovne metode. Za nastavnik matematike Žarko Jajić veže se niz incidenata poput udaranja fasciklom i gađanja šestarom. Ali sve je kulminirao kada je 26. siječnja odveo učenike u šetnju te potom zajedno s nekima prao noge u Dunavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija, učenici Objavilo ministarstvo Poznato kada počinju upisi u srednje škole: Ovo su važni rokovi, ima i promjena u gimnazijama Roditelji i dijete Jedna u nizu mjera Ured za demografiju pokreće kampanju ravnopravnog roditeljstva: "Treba potaknuti i poslodavce poreznim olakšicama"

U školi kažu da je Jajić upućen na medicinski pregled kako bi se utvrdilo da li je sposoban za nastavnički posao, dok sam profesor tvrdi da sve to nije istina i da su njegovi postupci samo predstava.

'Očajni smo i u strahu jer više ne znamo što će napraviti sljedeće. Nitko nema prava da digne ruku na našu djecu, a on kao nastavnik je to sebi dopustio. Udario je fasciklom po glavi jedno dijete, a jednog malog koji inače živi u Dječjem selu s drugog kata je gađao veliki šestarom za ploču. I onda kaže, šteta, promašio sam. Jednom je čak istresao sebi na glavu punu kantu smeća jer djeca nešto nisu znala' priča majka jedne učenice koja je insistirala da ostane anonimna, jer se boji za svoje dijete.

Kaže da je sve kulminiralo spomenutog datuma kada je šesti razred u kojem je i njena kćerka odveo u šetnju pored Dunava.

'Što on kao profesor matematike ima njih voditi na Dunav? Šokirala sam se kada mi je ispričala. Odveo ih je na rijeku, izuo je čarape i ušao u vodu, a onda je rekao da svatko tko hoće peticu može prati noge u Dunavu. Naravno, nekoliko djece je to i napravilo. I što da je neko dijete upalo pod led? On može biti lud koliko hoće za sebe, ali ne kada je i u pitanju moje dijete. To ne dam' kaže ova majka.

Jajić odbacuje optužbe.'To ništa nije istina i sve je to mobing. Ja sam vodio djecu u šetnju prvog dana kada je pao snijeg, otišli smo na Dunav i smočio sam noge u vodi, to vam je isto kao kada perete noge u lavoru. Nikoga ja nisam zvao, već su četiri dečka došla i rekla da i oni hoće prati noge. A to što sam stavio kantu na glavu, to je sve predstava, jer moram dokazati djeci koliko sam začuđen kada nešto ne znaju', kaže Žarko Jajić (59), dodajući da mu je provjera sposobnosti zakazana za 5. i 6. ožujak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene