Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određeno 24 sata pritvora

Privedene dvije djelatnice riječke bolnice zbog nestanka novca od participacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije djelatnice riječkoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) privedene su danas u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci - A.P. (1966.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo pronevjere, a J.K. (1961.) da je počinila kazneno djelo nesavjesna rada u službi, doznaje se s toga suda.

Obje je ispitao istražni sudac i odredio im najdulje 24 sata pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.Primorsko-goranska Policijska uprava je priopćila da su dvije djelatnice bolnice kriminalistički obrađene pod sumnjom da su počinile djela gospodarskog kriminala.

Pročitajte i ovo KBC Sestre milosrdnice Projekt obnove Zagrebačka bolnica ruši dimnjak i ogradu, objavljeni detalji Skuplje zdravstvo - 2 Povećana je i participacija Od Nove godine zdravstvo je skuplje: Provjerite koliko ćete sada plaćati neke operacije

Do sada je utvrđena sumnja da je A.P. počinila kazneno djelo pronevjere, jer je od 5. rujna 2008. do 1. travnja ove godine kao voditeljica prijamnog ureda u Klinici za ginekologiju i porodništvo protupravno prisvojila povjeren novac, tako da je dio naplaćena novca za medicinske usluge zadržala za sebe. Novac nije predala u bolničku blagajnu te je, sumnja se, prisvojila najmanje oko 750.000 kuna.

Također se sumnja da je druga djelatnica bolnice, J.K., kao voditeljica bolničke blagajne u istom razdoblju, nesavjesno postupala u obavljanju službe i propustila obaviti nadzor zaduživanja i razduživanja blokova uplatnica prijamnog ureda, zbog čega oštećen KBC. Stoga je osumnjičena za nesavjestan rad u službi.

Policija je također navela da je prije dva dana počela provjeravati tvrdnje iz kaznene prijave koju je podnio ravnatelj riječke bolnice Herman Haller te da se nastavljaju obavijesni razgovori s osobama koje bi mogle dati korisne podatke o nestanku novca iz bolničke blagajne.

Ravnatelj KBC-a Haller podnio je 6. travnja kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja, jer su ciljanim nadzorom i revizijom rada blagajne i prijamnih ureda u toj bolnici utvrđene nepravilnosti i manjak novca od naplaćenih participacija i računa za zdravstvene usluge.

U prijamnom uredu na ulazu u Kliniku za ginekologiju i porodništvo pronađen je veći broj naplaćenih uplatnica, ali novac nije predan ni u blagajnu prijamnog ureda, ni u glavnu blagajnu.

Na osnovi pronađenih uplatnica tada je utvrđeno da nedostaje 773.265 kuna, naplaćenih od rujna prošle godine do početka travnja ove godine, koje se odnose na participacije, usluge namjernog prekida trudnoće i nazočnost supruga pri porođaju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene