Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Dvoje prevaranata u Zagrebu

Prevarili podstanare na Trešnjevci: Dogovorili cijenu najma stana pa im uzeli novac i dali lažne ključeve

Davanje ključeva, ilustracija (Foto: Getty)
Davanje ključeva, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom iz Zagreba koju policija sumnjiči za prijevaru nekoliko osoba. Prijevare je počinila u suradnji s muškarcem za kojega policija trenutno ne otkriva više detalja.

Policija sumnja da su 44-godišnjakinja i muškarac u četiri navrata prevarili osobe. Prevarena je žena koja je trebala pomoć u realizaciji kredita u banci i troje ljudi koji su tražili stan u najam.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 NAKON TRI DESETLJEĆA Kako će izgledati stanovanje u Hrvatskoj? Uskoro se mijenjaju neka pravila Ilustracija - 6 POTREBA, A NE LUKSUZ Dome, slatki dome: Do stana bez kredita? Može se, ali u Hrvatskoj je to i dalje gotovo pa znanstvena fantastika

Naime, 44-godišnjakinja je na mobilnoj aplikaciji oglasila da iznajmljuje stan na području zagrebačke Trešnjevke. U oglas je dvoje prevaranata stavilo i fotografije stana.

11. veljače ove godine dogovoreno je razgledavanje stana s tri osobe (32-godišnjakom, 24-godišnjakinjom i 28-godišnjakom) u različito vrijeme. Svim tim osobama prevaranti su se lažno predstavili kao vlasnici stana.

Nakon pokazivanja stana dogovorili bi cijenu mjesečnog najma i predujma, a nekoliko dana kasnije preuzimanje ključeva stana i plaćanje. Prevareni ''podstanari'' 44-godišnjakinji su davali dogovoreni iznos novca na ruke, a od nje dobivali lažne ključeve te su bili uvjereni da su riješili stambeno pitanje.

Također, 12. rujna isti su prevaranti na internetskoj stranici predali oglas za posudbu novca. 31-godišnjakinji su se predstavili kao agenti banke i ponudili pomoć u realizaciji kredita za dogovorenu novčanu naknadu. Naknada je ujedno predstavljala cijenu upravo navodnog angažmana da joj osiguraju da će kredit biti realiziran.

Policija sumnja da je druga muška osoba, sama, na isti način 11. veljače ove godine prevarila još dvoje ljudi. Dogovorio je dva razgledavanja stana s 26-godišnjakinjom i 39-godišnjakom te cijenu mjesečnog najma i predujma. Nekoliko dana kasnije primio je dogovorene iznose na ruke, a oštećenima dao lažne ključeve stana.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 20.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjakinja je pritvorena, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene