Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Slavonskom Brodu

Preliminarni nalaz obdukcije otkrio uzrok smrti mladog kickboksača (16)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok je smrti Filipa Matkovića (16) iz Slavonskog Broda iznenadni srčani zastoj, utvrđeno je preliminarnim obdukcijskim nalazom.

Preliminarnim obdukcijskim nalazom utvrđeno je kako je uzrok smrti mladog kickboksača Filipa Matkovića (16) iz Slavonskog Broda iznenadni srčani zastoj.

Pročitajte i ovo Morski pas pronašli tijelo Morski pas napao i ubio tinejdžera blizu plaže koju obožavaju turisti Majka mladića u Srbiji polila benzinom i zapalila - 1 strava kod susjeda Preminuo mladić kojeg je majka polila benzinom i zapalila: "Ni da pita je li živ, a pred njezinim je očima gorio i vrištao"

"Prvi rezultati jasno govore kako nije bilo nikakvog krvarenja koje bi moglo biti posljedica udarca u borbi, a time i uzrok same smrti", doznaje u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "dr. Josip Benčević" portal SBplus.hr.

Doktorica Ivana Mahovna s odjela Patologije objasnila je kako je preliminarni nalaz jasno pokazao da se ne radi o nasilnoj smrti.

"Nalazom nisu pronađene ozljede niti krvarenje, a uzrok je smrti iznenadna srčana smrt", rekla je.

Nalaz obdukcije bit će potpun kada se obave histološka analiza uzoraka i toksikološka analiza.

Podsjetimo, 16-godišnjaku je pozlilo za vrijeme meča na natjecanju koje se u subotu održavalo u Odžaku. Požalio se na mučninu, nakon čega je njegov trener predao meč, a Filipu je pružena liječnička pomoć u obližnjoj ambulanti, odakle je prebačen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je preminuo.

Oglasio se trener preminulog mladića

O ovom slučaju oglasio se i mladićev trener Robert Katušić. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti: 

"Prije svega želim reći da u svoje osobno ime i ime cijelog Kickboxing kluba 'Omega' obitelji pokojnog Filipa izražavam najiskreniju i najdublju sućut povodom ove tragične smrti.

Članovi KBK 'Omega' iz Slavonskog Broda sudjelovali su na međunarodnom kickboxing natjecanju 'Posavina Open', a među natjecateljima prijavljen je bio i Filip Marković u disciplini Light Contact, u težinskoj kategoriji -84 kg, u dobnoj skupini juniora.

U svojoj prvoj borbi na tom turniru, Filip se je u drugoj rundi bez da je bilo bilo kakvog jačeg kontakta ili udarca, požalio da mu je mučno, zatražio sam prekid i sudac (inače dugogodišnji iskusni međunarodni kickboxing sudac iz Hrvatske) je prekinuo borbu i pozvao službenog liječnika. Tijekom same intervencije kraj borilišta Filip je počeo gubiti svijest i doktor je odlučio da ga se hitno prebaci u urgentni centar u Odžaku. U urgentnom centru liječnici su utvrdili da je stanje ozbiljno i Filip je u pratnji oca koji je bio s njima na turniru i trenera prebačen u bolnicu u Slavonskom Brodu.

Nakon dva sata reanimacije liječnici su nas izvijestili da je Filip umro.

Filip je na natjecanju sudjelovao sukladno svim pravilima međunarodne kickboxing federacije. Imao je važeće liječničko uvjerenje, a tijekom borbe koristio je svu propisanu zaštitnu opremu", stoji u trenerovoj izjavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene