Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavi?

Mladi kickboksač Filip Matković iz Slavonskog Broda preminuo je u subotu nakon što mu je pozlilo za vrijeme meča.


Filip Matković (16), član Kickboxing kluba Omega iz Slavonskog Broda, preminuo je u subotu nakon što mu je pozlilo za vrijeme meča.

Vezani članci J. Michael Mendel (Foto: IMDB) Veliki gubitak svijeta slavnih: Poznati producent omiljene serije preminuo u 54. godini Splitski zatvor na BIlicama (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Otkriven nalaz obdukcije mladića koji je preminuo u splitskoj bolnici nakon što je u komi primljen iz zatvora: ''Riječ je o smrti nastaloj zbog straha"

Kako je na svojim stranicama izvijestio Hrvatski kickboxing savez, u subotu se u Odžaku održavalo međunarodno natjecanje u kickboxu na kojem je u disciplini light contact nastupao i mladi Filip, inače član kickboxing kluba “Omega” iz Slavonskog Broda.

Tijekom druge runde Filip se požalio na mučninu i zatražio stanku. Njegov trener nakon toga je predao meč, a Filipu je u pomoć priskočio službeni liječnik na natjecanju.

Mladić je u dvorani izgubio i svijest, nakon čega je prebačen u obližnju bolničku ambulantu, odakle je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je nažalost preminuo.

Prema riječima njegova trenera i suca, tijekom same borbe nije bilo udaraca koji bi, prema njihovu mišljenju, mogli imati ovakav ishod.