Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)

Mladi kickboksač Filip Matković iz Slavonskog Broda preminuo je u subotu nakon što mu je pozlilo za vrijeme meča.


Filip Matković (16), član Kickboxing kluba Omega iz Slavonskog Broda, preminuo je u subotu nakon što mu je pozlilo za vrijeme meča.

Vezani članci Radoslav Katičić (Foto: PALAVRA PRESS/PIXSELL) Preminuo jezikolovac Radoslav Katičić, jedan od autora Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika Damir Krstičević (Foto: MORH) Preminuo pripadnik HV-a ozlijeđen u Afganistanu: ''Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac''

Kako je na svojim stranicama izvijestio Hrvatski kickboxing savez, u subotu se u Odžaku održavalo međunarodno natjecanje u kickboxu na kojem je u disciplini light contact nastupao i mladi Filip, inače član kickboxing kluba “Omega” iz Slavonskog Broda.

Tijekom druge runde Filip se požalio na mučninu i zatražio stanku. Njegov trener nakon toga je predao meč, a Filipu je u pomoć priskočio službeni liječnik na natjecanju.

Mladić je u dvorani izgubio i svijest, nakon čega je prebačen u obližnju bolničku ambulantu, odakle je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je nažalost preminuo.

Prema riječima njegova trenera i suca, tijekom same borbe nije bilo udaraca koji bi, prema njihovu mišljenju, mogli imati ovakav ishod.