Očevid (Foto: Arhiva/Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Očevid (Foto: Arhiva/Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Prebrza vožnja ponovno je uzrok tragične prometne nesreće, koja se u ranim jutarnjim satima u srijedu dogodila na Korčuli i u kojoj su poginule dvije osobe, utvrđeno je policijskim očevidom.


PU Dubrovačko-neretvanska dovršila je očevid teške prometne nesreće, koja se u 1 sat u noći dogodila u Blatu na otoku Korčuli. U toj nesreći poginula su dvojica mladića, dok je njihova 22-godišnja suputnica s teškim tjelesnim ozljedama prebačena u splitsku bolnicu.

Vezani članci Prijelaz u Cehovskoj ulici, Varaždin (Foto: screenshot Google Maps) Teška prometna nesreća u Varaždinu: U naletu vlaka na automobil poginuo 62-godišnji muškarac Policijski očevid (Foto: Arhiva/Pixsell,Ivica Galovic) Težak frontalni sudar u Garešnici: Liječnici vozaču koji je izazvao nesreću nisu uspjeli spasiti život

Uzrok nesreće, kako je očevidom utvrđeno, bila je neprilagođena brzina.

"Dovršenim očevidom teške prometne nesreće koja se noćas, oko 1 sat, dogodila u Blatu na Korčuli, utvrđeno je da je do nesreće došlo kada je 31-godišnjak upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka krećući se iz pravca Vela Luke u pravcu Blata.

Dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, udario u betonski zid uz rub kolnika, a nakon toga i u kameni suhozid te se u prevrtanju zaustavio na ograđenoj zemljanoj površini.

Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo je 31-godišnji vozač i 26-godišnji suputnik, dok je 22-godišnja putnica iz vozila s težim ozljedama prevezena u splitsku bolnicu gdje je zadržana na daljem liječenju", stoji u priopćenju policije.