Očevid (Foto: Arhiva/Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Očevid (Foto: Arhiva/Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Prebrza vožnja ponovno je uzrok tragične prometne nesreće, koja se u ranim jutarnjim satima u srijedu dogodila na Korčuli i u kojoj su poginule dvije osobe, utvrđeno je policijskim očevidom.


PU Dubrovačko-neretvanska dovršila je očevid teške prometne nesreće, koja se u 1 sat u noći dogodila u Blatu na otoku Korčuli. U toj nesreći poginula su dvojica mladića, dok je njihova 22-godišnja suputnica s teškim tjelesnim ozljedama prebačena u splitsku bolnicu.

Vezani članci Autobus, ilustracija (Foto:AFP) U stravičnom sudaru dvaju autobusa poginulo najmanje 60 osoba Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Žena koju je autom udarila kuma ministrice: "Poslala mi je samo SMS isprike, još od nesreće trpim jake bolove"

Uzrok nesreće, kako je očevidom utvrđeno, bila je neprilagođena brzina.

"Dovršenim očevidom teške prometne nesreće koja se noćas, oko 1 sat, dogodila u Blatu na Korčuli, utvrđeno je da je do nesreće došlo kada je 31-godišnjak upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka krećući se iz pravca Vela Luke u pravcu Blata.

Dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, udario u betonski zid uz rub kolnika, a nakon toga i u kameni suhozid te se u prevrtanju zaustavio na ograđenoj zemljanoj površini.

Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo je 31-godišnji vozač i 26-godišnji suputnik, dok je 22-godišnja putnica iz vozila s težim ozljedama prevezena u splitsku bolnicu gdje je zadržana na daljem liječenju", stoji u priopćenju policije.