Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Treći požar u godinu i pol dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U krugu tvrtke za reciklažu metalnih ostataka i optadaka 'Univerzal' u Varaždinu, jutros je došlo do požara koji je zahvatio dva hangara u kojima se nalazi tekstil, a gašenje je u tijeku. Gradonačelnik Ivan Čehok izjavio je kako sumnja da se radi o slučajnosti.

Dojava o požara stigla je oko 7,50 sati, a na teren je izašlo 14 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Varaždin s tri vozila, te 20-ak članova iz četiri gradska dobrovoljna vatrogasna društva s još četiri vozila.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Požar je zahvatio spremišta u kojima se nalazi tekstil tako da će gašenje potrajati dok se sav otpad ne natopi dovoljnim količinama vode. Budući da se radi o toj vrsti otpada nema opasnosti za građane i njihovo zdravlje. Uz vatrogasce i službenike PU varaždinske na teren je izašao i inspektor za zaštitu okoliša, potvrđeno je u Centru 112.

'Požar, koji se dogodio na postrojenju za mljevenje tkanine, primijetio je jedan od naših radnika. Vatra je ujedno zahvatila i baliranu tkaninu u blizini, no, na sreću nitko nije ozlijeđen. Budući da se radi o tekstilu nema opasnosti za građane.

Vatra je buknula istodobno u dvije odvojene hale, a ovo je već treći požar u istoj tvrtki u samo godinu i pol dana pa gradonačelnik Čehok i suvlasnik firme ne vjeruju u slučajnosti Ovo je prvi požar ove godine, dok se sličan dogodio i prošle godine i to baš u ovo vrijeme. Zasada je teško govoriti o visini materijalne štete i uzroku požara', izjavio je Goran Hlevnjak, predsjednik Uprave tvrtke Univerzal d.o.o.

Kako se neslužbeno doznaje, požar je stavljen pod kontrolu i trebao bi biti ugašen za nekoliko sati. Prema neslužbenim informacijama, šteta bi mogla biti oko 4 ili 5 milijuna kuna.

Čehok sumnja da je požar u 'Univerzalu' buknuo slučajno

Nekoliko sati nakon što je u krugu tvrtke za reciklažu metalnih ostataka i otpadaka 'Univerzal' u Varaždinu buknuo požar, zgarište je obišao i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji je rekao kako sumnja da se požar dogodio slučajno.

'Čudno je da je požar buknuo istodobno u dvije odvojene hale. To budi sumnju da se požar nije dogodio slučajno i kao gradonačelnik, u ime grada Varaždina, tražim od policije da se provede detaljna istraga o tom slučaju', rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Sumnju da je požar podmetnut izrazio je i suvlasnik 'Univerzala' Marijan Kovačić: 'Ovo je već treći požar u našoj tvrtki unazad godinu i pol dana. Osim što je požar buknuo istodobno u dvije različite hale, sumnjivo je što se dogodio kada u tvrtki nema radnika ni proizvodnje, a strojevi su isključeni'.

'Iako ne mogu ni u koga uprijeti prstom, sumnjam da je požar podmetnut', izjavio je Marijan Kovačić.

Požar je buknuo jutros prije osam sati, a zahvatio je hale s tekstilom. U gašenju požara, koji je lokaliziran za jedan sat, sudjelovalo je četrdesetak pripadnika varaždinske Javne vatrogasne postrojbe i članova gradskih DVD-a te sedam vatrogasnih vozila.

Tvrtka 'Univerzal' prije nekoliko dana primila je priznanje od medijske kuće "Business.hr" kao druga najuspješnija tvrtka sjeverozapadne Hrvatske s rastom prihoda od gospodarske djelatnosti od 244 posto od 2005. do 2007. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene