Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija odmah posumnjala u namještaljku

Poštar prijavio pljačku, a dio plijena imao u prsluku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska je policija danas uhitila i u Istražni centar Županijskog suda sprovela tri osobe, među njima i poštara, pod sumnjom da su jučer namjestili krađu novca za isplatu mirovina koje je poštar jučer raznosio u Kaštelima, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Uhićeni poštar (25) iz Splita je, po neslužbenim podacima, u poštarskoj torbi imao oko 130 tisuća kuna. On je prijavio da su ga napala dvojica maskiranih muškaraca i ukrala novac namijenjen umirovljenicima u Kaštelima. No, policija je kod njega našla 30 tisuća kuna, a kako je mijenjao iskaze, posumnjala je u njegovu priču o razbojstvu i krađi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIJE MU SE DALO Podignuta optužnica protiv poštara: Bacio pošiljke u šumu pa se potpisao umjesto primatelja Ilustracija Filmske scene u zagrebu Kod Autobusnog kolodvora opljačkao poštare: "Stigao je na skuteru i uperio pištolj"

Novac sakrio u poštanski prsluk

Policiji je poštar zbog zbunjenog svjedočenja brzo postao sumnjiv. Ispostavilo se da su ga pomagači kombijem dovezli, po dogovoru vezali i ostavili. Najveća greška bila je što je dio novca sakrio kod sebe. Neki kažu da je 30 tisuća 'natrpao' u donje rublje, a policija kaže u poštarski prsluk. Vjerojatno je mislio da policija neće njega sumnjičiti ni pregledavati.

>> Prijeteći oružjem poštaru oteli mirovine

Policija je uspjela otkriti poštarove pomagače u namještenoj krađi - dva 29-godišnja Kaštelanina - koji su, kako se doznaje, preostalih 90.000 kuna skrili u spremnik smeća u Solinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene