Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod vijadukta Osojnik

Policija na autocesti zaustavila kamion pun ilegalnih migranata, švercali ih dvojica Rumunja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teretenom vozilu koje je policija zaustavila kod vijadukta Osojnik bilo je, kako doznajemo, četrdesetak migranata.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je u ponedjeljak ispitalo dvojicu Rumunja starosti 30 i 43 godine. Sumnjiči ih se da su u subotu, oko 03:00 sata, u blizini mjesta Tovarnik, preuzeli u teretno vozilo više stranih državljana.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Uzimao po 200 € Uhićen granični policajac: Pomagao pri ulasku u šengenski prostor, dosjetio se nove metode Ilustracija Odvojeni slučajevi Policija uhitila Slovenca, Poljaka i Srbina: Htjeli su krijumčariti migrante

Namjera im je bila prevesti ih do blizine granice Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Osumnjičeni 43-godišnjak je automobilom vozio ispred kamiona kojim je upravljao 30-godišnjak u kojemu su prevozili strane državljane.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od bijega.

Uhvaćeni na autocesti

Podsjetimo, policija je u subotu oko 9:20 sati kod vijadukta Osojnik na autocesti Rijeka-Zagreb zaustavila teretno vozilo u kojem je pronašla više stranih državljana za koje se sumnja da su nezakonito namjeravali prijeći državnu granicu, dok je vozač pobjegao i policija za njim traga.

Kako doznajemo, u kamionu je bilo četrdesetak migranata. 

Iz Policijske uprave primorsko-goranske izvijestili su da su teretno vozilo, koje se kretalo prema Rijeci, zaustavili policijski službenici koji pojačano postupaju na suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja osoba te da policija utvrđuje identitet i državljanstva pronađenih osoba.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, radi pronalaska odbjeglog vozača i utvrđivanja svih činjenica u vezi s događajem, naveli su iz policije.

Kako doznajemo, vozač je rumunjski državljanin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene