Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitska policija je ovoga vikenda zatekla 26 maloljetnika mlađih od 16 godina u noćnom izlasku bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe, odvela ih u službene prostorije i pozvala njihove roditelje, priopćeno je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.


Maloljetnike je policija zatekla nakon 23 sata na ulici ili u nekom od ugostiteljskih objekata. 'Svrha ovog postupanja policije je pomoć i podrška roditeljima u ispunjavanju obveza odgoja djece, pa će se i dalje provoditi kroz redovne policijske zadaće, posebno u dane vikenda', poručuju iz splitske policije.

Vezani članci Ilustracija Četvorica maloljetnika zvala školu u Srbiji i lažno dojavila da je postavljena bomba Slika nije dostupna Maloljetnici koji su lutali noću i pili alkohol završili u policiji!

Nakon što su maloljetnici dovedeni u policiju, policajci su roditelje upozorili na odredbu zakona i njihovu obvezu nadzora (članak 95. Obiteljskog zakona) koja kaže: 'Roditelji radi dobrobiti svog maloljetnog djeteta, a sukladno s njegovom dobi i zrelosti, imaju pravo i dužnost nadzirati ga u njegovom druženju s drugim osobama; roditelji imaju pravo i dužnost djetetu mlađem od 16 godina zabraniti noćne izlaske bez njihove pratnje ili pratnje druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje; noćnim izlaskom smatra se vrijeme od 23 do 5 sati'. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju