Tragedija u Daruvaru (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)
Tragedija u Daruvaru (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Policija je objavila detalje tragedije u kojoj je jučer u Daruvaru prililom naleta automobila poginuo devetogodišnji dječak.


Dječak je upravljao dječjim biciklom makadamskom prilaznom cestom iz smjera Daruvarskog jezera. Dolaskom do asfaltiranog raskrižja sa Ulicom Podborje nije se zaustavio te je prednjim dijelom bicikla udario u desna bočna vrata osobnog automobila marke Ford (DA) kojim je u smjeru Ulice Krste Frankopana upravljao 19-godišnji vozač.

Vezani članci Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Četiri glavne ubojice na cestama ove godine odnijele su 131 život, a jedan od njih opasniji je no što vozači misle: ''U nekom trenu postaje i gori prekršaj od alkohola'' Vozač autobusa doveden u Županijsko državno odvjetništvo Vozač kosovskog autobusa smješten u zatvor u Požegi, svim žrtvama teške nesreće utvrdili identitet

Nakon udarca biciklista odbačen je na desnu bankinu, a vozilo je sletjelo u lijevi putni jarak i prednjim dijelom udarilo u drveni stup električne mreže.

U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao biciklist, dok je 19-godišnji putnik iz automobila zadobio je tešku tjelesnu ozljedu .

Očevidom na mjestu događaja rukovodio je zamjenik Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru koji je odredio obavljanje obdukcije i provođenje ostalih dokaznih radnji kako bi se utvrdio uzrok ove prometne nesreće.

Podsjetimo, ravnateljica Tehničke škole koju pohađa 19-godišnji vozač automobila jučer je na Facebooku objavila kako je nesreću izazvao maturant te škole i izrazila sućut obitelji poginulog dječaka.

Objavu je komentirao i otac poginulog dječaka koji je napisao "Moj sin Patrik, prekrasno dijete, učenik 2. razreda CO J. A. Komenski je izgubio život, sad je s ANĐELIMA."