Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna poginula, jedna teško ozlijeđena osoba

Policija objavila detalje nesreće na Klisu: Vozač prethodno skrivio još jednu nesreću, pobjegao, bio je pijan i nije imao dozvolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer se dogodila nesreća u Klisu gdje je smrtno stradala jedna osoba, a druga se osoba bori za život. Policija je objavila rezultate dovršenog kriminalističkog istraživanja.

U petak navečer dogodila se prometna nesreća u Klisu u kojoj je život izgubio 19-godišnjak, a 20-godišnjak je zadobio teške i po život opasne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 18-godišnji vozač prije nego što je skrivio nesreću, upravljajući automobilom udario u vozilo koje je bilo na začelju pratnje izvanrednog prijevoza i u vučno vozilo. Zatim je pobjegao s mjesta nesreće.

''Također, utvrđeno je kako je 18-godišnjak sinoć neposredno prije naprijed navedene prometne nesreće, upravljajući osobnim vozilo prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola, brzinom koja nije bila prilagođena gustoći prometa, na cesti ŽC 6253 udario u stražnji dio vozila koje se nalazilo na začelju pratnje izvanrednog prijevoza i u vučno vozilo, te je nakon što je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom bez zaustavljanja napustio mjesto događaja'', izvijestili su iz policije.

Također, vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Predan je pritvorskom nadzorniku i dobio je kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće, bježanja s mjesta nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola i za upravljanje vozila prije stjecanja prava na to.

''Biti će prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to jer nije prilagodio brzinu vozila, napustio je mjesto nesreće, nije oštećenima ostavio osobne podatke i podatke o vozilu, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te je upravljao vozilom pod pod utjecajem alkohola'', izvijestili su.



 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene