Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tukli ga i pucali mu u glavu

Zaboravljeni slučaj: Policija nakon 16 godina razriješila pokušaj ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačkoj policiji, pomagali su i kolege iz BiH i Njemačke.

Završeno je  riminalističko istraživanje nad 52-godišnjim državljaninom BiH te 61-godišnjim državljaninom Republike Slovenije zbog sumnje da su su prije 16 godina pokušali ubiti 60-godišnjaka.

Sumnja se da su 6. srpnja 2005. godine oko 8 sati u Zagrebu u Ulici Vajdin Vijenac, a nemjerom da ubiju žrtvu, došli ispred stana na šestom katu zgrade u kojoj je oštećeni u to vrijeme stanovao. Čekali su da izađe. Kad konačno je, uz uporabu tjelesne snage i uz prijetnju vatrenim oružjem, osumnjičeni su oštećenog ugurali natrag u stan, srušili na tlo i udarali ga rukama i nogama po tijelu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

"Potom je, sumnja se, osumnjičeni 52-godišnjak najvjerojatnije iz automatskog pištolja s prigušivačem, ispalio jedan hitac u glavu oštećenog i teško ga ozlijedio te su se dali u bijeg odnoseći, ujedno, sa sobom i torbicu oštećenog u kojoj se nalazio novac uz dokumente", kaže policija.

Osumnjičeni 52-godišnjak već je ranije, početkom rujna ove godine, izručen u Saveznu Republiku Njemačku gdje je osumnjičen zbog drugog teškog kaznenog djela, dok je osumnjičeni slovenski državljanin trenutno nedostupan. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene