Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobična prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo policijsko vozilo dogodila se pored Varaždina, nakon potjere za maskiranim razbojnikom, koji je pješice pobjegao nakon pokušaja pljačke trgovine u mjestu Jalžabet.


Maskirani razbojnik sinoć je oko 20.20 sati upao u lokalnu trgovinu i nožem zaprijetio 47-godišnjoj i 26-godišnjoj zaposlenici te od njih zatražio novac, koji su mu one odbile predati pa je nesuđeni pljačkaš odlučio 'nestati' s mjesta događaja. Za njim u potjeru odmah po dojavi kreću trojica policajaca u službenom automobilu te s upaljenom signalizacijom jure u pravcu navedenog mjesta, no ne stižu do njega.

Vezani članci Zoran Milanović u Varaždinu Zoran Milanović o smrtnim slučajevima u vojsci: "Znam dosta o tragedijama koje su se dogodile. I pričekat ću još malo prije nego što kažem svoj sud" Presretač, ilustracija (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Novi neslavni rekorder: Presretač uhvatio vozača kod Varaždina, napuhao 4,16

Naime, oko 20.45 sati, 27-godišnji policajac, koji je upravljao automobilom, gubi kontrolu nad vozilom te u zanošenju zahvaća most na rijeci Plitvici te slijeće u istu. Sva trojica policajaca u nesreći su zadobila ozljede, no PU varaždinska nije izvijestila o kakvoj se težini ozljeda radi. Razbijeni policijski automobil služba HAK-a je prevezla nazad na parkiralište varaždinske policije, a od razbojnika ni traga, ni glasa.