Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksploziv ostavilo dijete

Duga Resa: Pokraj škole pronađena bomba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz ogradu dugoreške Osnovne škole Vladimir Nazor pronađena je ručna bomba.

''Jučer u 10:20 sati zaprimjlena je dojava građanina da je u blizini odgojno-obrazovne ustanove na području Duge Rese pronađena ručna bomba. Policijski službenici su je brzom intervencijom uklonili kako ne bi nastala stradavanja'', rekli su u PU karlovačkoj.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Potvrdili su da je bombu stavilo dijete te da se okolnosti utvrđuju. Povodom ovoga izvršen je pregled doma, a ondje je pronađeno još oružja pištolj i jedna ručna bomba. Oružje je oduzeto i bit će proslijeđena kaznena prijava protiv roditelja.

Eksplozivnu napravu u blizini škole u Dugoj Resi pronašao je zaposlenik škole, i to u grmlju, uz ogradu, a bila je oblijepljena selotejpom. Sve se događalo tijekom prijepodneva, a pronalazak bombe potvrdio je za Radio Mrežnicu ravnatelj Krešo Božičević.

Odakle djetetu bomba, je li ono uopće znalo i bilo svjesno o kakvoj se opasnosti radi kako za njega, tako i za ostale učenike, utvrdit će policija i nadležne službe.

Ravnatelj apelira na roditelje da vode brigu o djeci, ali i o tome da eksplozivnim napravama nije mjesto u kućama ili stanovima, već da se po zakonu moraju predati policiji. - Apelirao bih ovim putem na sve roditelje kako se ovakve ili slične situacije ne bi događale. Predajte oružje policiji, jer oružju i eksplozivnim napravama nije mjesto blizu djece ili djeci "na oku", kaže Božičević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene