Krađa u Splitu (Screenshot: Corto Maltese)
Krađa u Splitu (Screenshot: Corto Maltese)

Nadzorne kamere splitskog ugostiteljskog objekta snimile su drsku krađu.


Skupina španjolskih turista koji su se s kruzera na kratko iskrcali u Splitu nisu ni slutili da će ih u restoranu u koji su došli predahnuti od šetnje gradom, opljačkati.

Nadzorne kamere restorana Corto Maltese snimile su muškarca koji je na sebi imao košulju dugih rukava i duge hlače, kako s jaknom u rukama prilazi jednom od stolova za kojim se nalazila skupina španjolskih turista. Jedan turist na stolac iza sebe objesio je ruksak koji je lopovu izgledalo kao dobar plijen.

Muškarac koji je ukrao ruksak, primijetio ga je i prije nego je sjeo za svoj stol, a ono što se događalo pomalo podsjeća na crtić 'A je to'. Dok je još stajao iza leđa oštećenih turista, muškarac je proučavao iz kojeg bi kuta bilo najbolje uzeti ruksak, a da ga se ne prijeti. Potom je sjeo i manevrima rukom u kojoj je držao jaknu pokušavao uzeti ruksak. U tom su ga naumu pomalo ometale kretnje drugih gostiju jer očito nije želio da primijete koje su mu namjere.

U splitskoj policiji rekli su nam kako im događaj nije prijavljen, ali budući da je objavljena snimka koja upućuje na počinjenje kaznenog djela policijski službenici provest će istražne radnje i proslijediti slučaj državnom odvjetništvu. 'Snimka je dovoljna za pokretanje istražnih radnji', rekli su u glasnogovorništvu PU splitsko dalmatinske.

Nakon što se uspio domoći torbe, jedan od španjolskih gostiju ustaje sa stolca kako bi zamjenio stolac na kojem je sjedio, a drskom lopovu ruksak pada na pod. On ga jaknom pokušava sakriti kako nitko ne bi vidio da izvodi neobične radnje.

Muškarac iz skupine koji je bio ustao nije primijetio što se sprema njegovom suputniku pa nije ni reagirao na mlataranje jaknom splitskog kradljivca. Nakon što je gost sjeo za stol, lopov je prigrabio ruksak ustao sa stolca i uputio se prema izlazu.

Turisti su tek na izlasku iz restorana shvatili da im nedostaje ruksak u kojem su se nalazile četiri putovnice, dioptrijske naočale, šešir, baterije za mobitel…. i o tome obavijestili osoblje restorana. Uvidom u snimke nadzorne kamere, utvrđeno je kako je ruksak otuđio lopov!

Kako su se Španjolci uskoro morali vratiti na kruzer koji je isplovljavao u neke južnije luke, o ovom je događaju, kaže vlasnik restorana u razgovoru za Dnevnik.hr, telefonskim pozivom obavijestio policiju.

Dodao je kako se turisti pri povratku s kruzerom u Hrvatsku, za nekoliko dana, kada će pristati u Dubrovniku, moraju ondje obratiti policiji.

Ukoliko vam je lopov sa slike poznat, možete se javiti splitskoj policiji.