Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poginuo pri krađi bakra iz trafostanice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati provalnik poginuo je danas od udara struje pri pokušaju krađe bakra iz trafostanice na gradilištu na zagrebačkoj Zavrtnici, doznaje se u Hrvatskoj elektroprivredi i policiji.

Još nije utvrđen identitet mrtvog muškarca koji je pronađen oko 11,30 sati, nakon što je dispečer HEP-a prijavio policiji da nešto nije u redu s radom trafostanice i opskrbom strujom okolnih poslovnih zgrada.

Pročitajte i ovo Kiše donijele poplave i jeftiniju struju - 6 Proradile hidroelektrane Kako je Hrvatska zbog jedne stvari koja je mnogima donijela nevolje od velikog uvoznika postala - izvoznik struje Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca"

Policija sumnja da nesretni provalnik nije bio sam, odnosno da je u pokušaju krađe bakra bilo više sudionika koji su pobjegli i za sobom ostavili mrtvog prijatelja.

U HEP-u kažu da je u trafostanicu u ograđenom i čuvanom gradilištu Hypo banke na Zavrtnici nasilno provaljeno.

Iz HEP-a upozoravaju da krađa bakra ili bilo čega drugoga u
elektroenergetskim postrojenjima nije samo kazneno djelo "već se radi o opasnim radnjama kojima se ugrožava vlastiti život, kao i životi osoba koje održavaju elektroenergetske objekte".

Lopovi nerijetko provaljuju u HEP-ove trafostanice zbog krađe bakra kojega potom prodaju kao sekundarnu sirovinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene