Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati provalnik poginuo je danas od udara struje pri pokušaju krađe bakra iz trafostanice na gradilištu na zagrebačkoj Zavrtnici, doznaje se u Hrvatskoj elektroprivredi i policiji.


Još nije utvrđen identitet mrtvog muškarca koji je pronađen oko 11,30 sati, nakon što je dispečer HEP-a prijavio policiji da nešto nije u redu s radom trafostanice i opskrbom strujom okolnih poslovnih zgrada.

Vezani članci Jasmin iz Bjelajce Selo pokraj Pakraca danas je ušlo u - 21. stoljeće: "Petrolejku ćemo odsad paliti samo zbog romantike" Radnici HEP-a popravljaju dovode struje u Banovini HEP reagirao zbog tvrdnji da na potresom pogođenom području vikendom ne rade: "Od dana potresa djelatnici rade bez pauze"

Policija sumnja da nesretni provalnik nije bio sam, odnosno da je u pokušaju krađe bakra bilo više sudionika koji su pobjegli i za sobom ostavili mrtvog prijatelja.

U HEP-u kažu da je u trafostanicu u ograđenom i čuvanom gradilištu Hypo banke na Zavrtnici nasilno provaljeno.

Iz HEP-a upozoravaju da krađa bakra ili bilo čega drugoga u
elektroenergetskim postrojenjima nije samo kazneno djelo "već se radi o opasnim radnjama kojima se ugrožava vlastiti život, kao i životi osoba koje održavaju elektroenergetske objekte".

Lopovi nerijetko provaljuju u HEP-ove trafostanice zbog krađe bakra kojega potom prodaju kao sekundarnu sirovinu.