Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraga u aferi Podravka primiče se kraju. Aktivan je još njezin mađarski krak koji je Podravku preko OTP-ovog kredita povezao s MOL-om i Inom.


Nagađa se da istražitelji za kraj ispitivanja čuvaju najveću ribu, bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. No uhićenim podravkašima više se ne leži iza rešetaka, a nakon gotovo 5 mjeseci istražnoga zatvora nadaju se da bi već sutra mogli na slobodu. U zalog nude i svoje putovnice.

Vezani članci Andrej Plenković Merkel bi koordiniran pristup oko putovanja iz rizičnih područja, Plenković poručio: "Svaka država mora moći donositi odluke na temelju svojih procjena" Slika nije dostupna Članovi Uprave Podravke nisu znali što radi Marinac?

Darku Marincu, šefu Podravkinog nadzornog odbora ne leži se više u Remetincu. Njegov branitelj tvrdi, s mađarskim krakom istrage, koja je trenutačno u tijeku, Marinac nema veze. 'U zaključenju tih ugovora nije sudjelovao Darko Marinac, niti neki drugi od suokrivljenih osoba', rekao je Veljko Miljević, marinčev odvjetnik. Uz Marinca slobodi se nadaju Saša Romac i Milan Horvat iz varaždinske FIMA-e, no USKOK traži još mjesec dana istražnoga zatvora za sve upletene u kupnju dionica tvrtkinim novcem.

Nagađa se da USKOK za kraj ispitivanja čuva bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Još se čekaju i iskazi čelnika mađarskoga MOL-a, koji je posredovao kod OTP banke u 34 milijuna eura teškom kreditu Podravci, a jamstvo za njega su i dionice INA-e. Posao su dogovarali Zdravko Šestak šef Podravke i rizničar Josip Pavlović. 'Ja ću pored mjere zabrane približavanja ponuditi njima i putovnicu, tako da nema niti teoretske mogućnosti da on ode preko granice i utječe na nekakve svjedoke', ističe Mate Matić, Šestakov odvjetnik. Jesu li to dostatna jamstva, sud će odlučiti sutra iza podneva. S vrećicama je na slobodu iz Remetinca za sada izišao jedino vlasnik splitskog SMS-a Srđan Mladinić.