Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele na slobodu

Podravkašima dojadio pritvor: Za slobodu nude i putovnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga u aferi Podravka primiče se kraju. Aktivan je još njezin mađarski krak koji je Podravku preko OTP-ovog kredita povezao s MOL-om i Inom.

Nagađa se da istražitelji za kraj ispitivanja čuvaju najveću ribu, bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. No uhićenim podravkašima više se ne leži iza rešetaka, a nakon gotovo 5 mjeseci istražnoga zatvora nadaju se da bi već sutra mogli na slobodu. U zalog nude i svoje putovnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četvorici menadžera Sud blokirao dio imovine osumnjičenih u slučaju Podravka Slika nije dostupna Preuzimanje kompanije Članovi Uprave Podravke nisu znali što radi Marinac?

Darku Marincu, šefu Podravkinog nadzornog odbora ne leži se više u Remetincu. Njegov branitelj tvrdi, s mađarskim krakom istrage, koja je trenutačno u tijeku, Marinac nema veze. 'U zaključenju tih ugovora nije sudjelovao Darko Marinac, niti neki drugi od suokrivljenih osoba', rekao je Veljko Miljević, marinčev odvjetnik. Uz Marinca slobodi se nadaju Saša Romac i Milan Horvat iz varaždinske FIMA-e, no USKOK traži još mjesec dana istražnoga zatvora za sve upletene u kupnju dionica tvrtkinim novcem.

Nagađa se da USKOK za kraj ispitivanja čuva bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Još se čekaju i iskazi čelnika mađarskoga MOL-a, koji je posredovao kod OTP banke u 34 milijuna eura teškom kreditu Podravci, a jamstvo za njega su i dionice INA-e. Posao su dogovarali Zdravko Šestak šef Podravke i rizničar Josip Pavlović. 'Ja ću pored mjere zabrane približavanja ponuditi njima i putovnicu, tako da nema niti teoretske mogućnosti da on ode preko granice i utječe na nekakve svjedoke', ističe Mate Matić, Šestakov odvjetnik. Jesu li to dostatna jamstva, sud će odlučiti sutra iza podneva. S vrećicama je na slobodu iz Remetinca za sada izišao jedino vlasnik splitskog SMS-a Srđan Mladinić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene